Het levert elke keer wel een beetje stress op. Je koffer inpakken voordat je op reis gaat of een stedentrip gaat maken. Gelukkig is dat niet nodig. Door je koffer in te pakken met kleding en andere spullen door middel van een stappenplan houd je het overzicht en levert het je minder vakantiestress op.

Het vakantiegevoel hoeft natuurlijk niet te wachten tot je op je bestemming bent.

Koffer Slim Inpakken

Check Het Weer Van Je Bestemming

Kijk altijd even op internet om te checken wat voor weer het wordt op je bestemming voordat je de koffers en tassen gaat inpakken. Je kunt voor een aantal dagen maar ook soms 2 weken vooruit kijken.

Weersvoorspellingen zijn niet altijd even accuraat, maar zo krijg je wel een beter idee wat voor kleding je moet inpakken. Kijk zowel naar de minimale temperaturen als naar de maximale temperaturen.

Het kan overdag warm zijn terwijl het s’avonds daarentegen opeens erg frisjes kan zijn.

Koop Reisartikelen Voordat Je Gaat Inpakken

Van de meeste verzorgingsartikelen en hygiene producten kun je een reis variant kopen. Dit scheelt flink wat ruimte in je koffer of tas. Je kunt bijvoorbeeld denken aan producten zoals:

  • Tandpasta;
  • Reisflesjes (om shampoo en andere verzorgingsproducten in te gieten);
  • Kleine flesjes shampoo;
  • Inklapbare haarborstel;
  • Powerbar (om je mobiel mee op te laden als je lang van slaapplek bent).

Er zijn nog meer kleinere varianten te krijgen die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Denk goed na over wat je dagelijks gebruikt en of er een reis variant van is om ruimte te besparen in je tas of koffer.

Juiste Koffer Mee Op Reis

Het is belangrijk om na te denken over je koffer. Als je meerdere koffers in huis hebt kun je kiezen welke het meest geschikt voor de reis die je gaat maken.

Als je veel gaat rondreizen is het verstandig om een hoge kwaliteit koffer mee te nemen. Ze zijn vaak wat duurder. Maar je merkt op je rondreis dat je daar veel profijt van hebt.

Als je maar kort op dezelfde plek blijft is het slim om geen designer koffer mee te nemen. Deze zijn veel meer in trek bij criminelen.

Een designer koffer kun je dan beter meenemen als je voor een week of twee naar bijvoorbeeld een resort gaat.

Let op als je een zwarte koffer meeneemt op vakantie. Een groot gedeelte van je medepassagiers heeft een zwarte koffer. Zorg er voor dat jouw koffer makkelijk te identificeren is.

Hang er een grote gekleurde label aan bijvoorbeeld die goed herkenbaar is voor jou. Je kunt ook stickers op je koffer plakken om deze uniek te maken.

Maak Een Checklist Voordat Je Kleding Gaat Inpakken

Om niets te vergeten mee te nemen op vakantie kun je het beste een lijstje maken. Het beste kun je een week voordat je op vakantie een lijstje maken. Zo heb je nog tijd om je je lijst aan te vullen of te veranderen.

Als je eenmaal je koffer gaat inpakken kun je het lijstje erbij pakken en elk item afvinken.

Oprollen Van Je Kleding

Je kunt ook kleding oprollen om ruimte te besparen in je koffer. Het vraagt wel oefening omdat als je het niet helemaal juist doet er kreukels in je kleding kunnen ontstaan.

Als je toch extra ruimte wilt besparen dan kun je het beste t-shirts oprollen. Deze zijn natuurlijk ook het minst gevoelig voor blijvende kreukels.

Vacuumzakken Om Ruimte Te Besparen Bij Het Inpakken

Er is nog een andere techniek om kleding te besparen in je koffer. Dat is namelijk door je kleding in vacuumzakken te in te pakken of liever gezegd te zuigen.

Door met stofzuiger de lucht uit de zakken te zuigen benut de ruimte in je koffer optimaal.

Let er wel op dat als je gaat inpakken om op terugreis te gaan dat je kleding ook weer in de vacuumzakken moet. Anders lukt het misschien niet om je koffer te sluiten terwijl dat wel op de heenreis lukte.

Kleding Inpakken

Hieronder vind je handige tips hoe je kleding zonder veel moeite in je koffer of tas kunt krijgen.

Vouw je kleding en rol het op, zoals op de afbeelding hieronder. Zorg dat je de zwaardere kledingstukken, zoals een spijkerbroek zo dicht mogelijk bij de wieltjes inpakt voor extra balans.

Als je overhemden of blousjes meeneemt kun je deze ook stapelen. Leg tussen elk blousje of hemd een paar tissues, zoals de afbeelding hieronder. Dit helpt tegen kreukels in je kleding.

Stop zoveel mogelijk sokken in je schoenen. Er zit vaak loze ruimte in je schoenen die je kunt benutten door spulletjes en vooral sokken in te proppen.

Schoenen Inpakken In Je Koffer

Ook verschillende type schoenen wil je meenemen op je vakantie of trip. Je wilt comfortabele en wellicht robuuste schoenen voor overdag. Maar misschien wil je ook wel hakken of muiltjes mee voor als je s’ avonds gaat stappen.

Er is een regel voor schoenen meenemen op reis. Neem maximaal drie paar schoenen mee. Zo ben je niet te zwaar bepakt en heb je toch voor verschillende gelegenheden de juiste schoenen.

Ga voor een paar sneakers voor de langere afstanden. Paar comfortabele hakken voor het uitgaan en een paar ballerina’s.

Als je opweg naar het vliegveld, de trein of in de auto stapt op reis. Dan kun je het beste je zwaarste schoenen aantrekken.

De schoenen die minder wegen kun je dan inpakken. Dat scheelt met tillen.

Lichtere schoenen zijn vaak ook wat kleiner, dus je bespaart er ook nog wat ruimte mee.

Extra Tips Over Je Handbagage

Op Womentoday.nl kun je meer lezen over het meenemen van make-up en beautyproducten in je handbagage.

Lees deze zorgvuldig door en kijk op de pagina’s van de verschillende vliegtuigmaatschappijen voor specifieke regels: Make-up In Je Handbagage

Gedragen Kleding Mee Terugnemen

Denk ook na over je kleding die je op vakantie gedragen hebt. Deze moeten ook ergens blijven. Het beste kun je een tote bag kopen met een rits en deze leeg in je koffer stoppen.

Ook een stevige plastic tas met rits kun je meenemen voor je vuile was.

Pak Je Koffer Niet Zo In

Wat je manier ook is van je koffer inpakken? Pak je koffer of tas niet zo in…