Er is al jaren een discussie over: Mag je je huisdier nu wel of niet bij je in bed laten slapen? Veel mensen vinden het gezellig, knus en lekker warm, maar tegenstanders zeggen dat het smerig is. Nu weten voorstanders, waar ik er zelf ook één van ben, ook wel dat het misschien niet heel fris is. Maar dit weegt niet op tegen de voordelen. Wij hebben vandaag een aantal redenen waarom het goed is om je huisdier bij je in bed te laten slapen.

Het geeft je een veilig gevoel

Wanneer je vriend naast je ligt, dan geeft dat een veilig gevoel. Maar wat als je geen vriend hebt, of een nachtje alleen moet slapen? In dat geval kan jouw huisdier jou een gevoel van veiligheid verschaffen. Jouw kleine hond of kat mag deze veiligheid misschien niet waarmaken en al onder bed kruipen bij het geluid van de stofzuiger, maar het gevoel niet alleen te zijn zorgt ervoor dat je lekkerder en beter slaapt. Een huisdier is eigenlijk een knuffelbeest voor volwassenen.

Het maakt je rustig

Voornamelijk honden staan er om bekent dat ze je rustig maken. Ze kunnen je helpen om angstklachten te verminderen, want ze voelen jouw angst en verdriet haarfijn aan. Ze zullen zich tegen je aan vlijen en jou het gevoel geven dat alles weer goed komt.

Je krijgt een betere band met jouw huisdier

Samen slapen is niet alleen prettig voor jou als eigenaar, maar is ook voor de hond erg prettig. Honden vinden het nu eenmaal erg fijn om bij jou in de buurt te zijn en zijn heel loyaal. Als jij een paar minuten weg bent, dan zijn ze door het dollen heen als jij weer terugkomt. De band met jouw hond zal dus alleen maar beter worden als hij lekker bij jou mag liggen.