De fashion trends veranderen vandaag de dag razendsnel. De ene week is dat item in de mode en de andere week weer iets totaal anders. Best lastig eigenlijk om dit allemaal bij te houden. Volg jij soms ook niet meer wat de huidige trends zijn? Geen probleem! Wij hebben voor jou een aantal handige tips op een rij gezet waarmee jij makkelijk kan inspelen op trends. Lees het hieronder.

inspelen op trends

#1 Vraag om advies

Vind jij het leuk om met mode bezig te zijn maar vraag jij je af wat de trends zijn? Ga dan langs bij een leuke kledingzaak en vraag simpelweg om advies. Personeelsmedewerkers in een kledingwinkel hebben verstand van fashion en zij weten hoe ze makkelijk op trends kunnen inspelen. Durf uit je comfort zone te stappen en laat je kleden door anderen. Probeer nieuwe dingen uit, ook al denk je bijvoorbeeld dat een tijgerprint niet bij jou past.

#2 Bekijk shoplogs

Komt de term shoplog jou niet bekend voor? Dan leggen wij jou dat maar al te graag uit! In een shoplog laten meiden/vrouwen leuke items zien die zij hebben gescoord. Dit zetten zij (meestal) op YouTube zodat anderen daar inspiratie van kunnen opdoen. Dus vraag jij je af “wat zijn de huidige trends”? Open dan YouTube en zoek bijvoorbeeld op herfst/winter shoplog. Met zo’n video kan jij zien hoe het item bij iemand staat en zij geven hun eerlijke mening over bijvoorbeeld de stof. Zo wordt het makkelijker voor jou om op trends te kunnen inspelen.

Bekijk hieronder een shoplog. 

#3 Ga met iemand shoppen

Wellicht heb jij wel een beetje verstand van mode maar vraag jij je af wat te doen met deze trends. Trommel je meest modieuze vriendinnen bij elkaar en las een shopsessie in. Struin leuke boetiekjes en winkels af en probeer verrassende combinaties. Jouw vriendinnen kunnen jou goed adviseren en hun eerlijke mening geven. Op dit moment is bijvoorbeeld een sweaterdress uber hip maar hoe combineer je dit nou stylish? Durf open te staan voor nieuwe dingen en wees niet bang om te veel op te vallen.

Bekijk hier de leukste outfits voor het najaar!

#4 Neem een stijlicoon in gedachte

Is er een persoon tegen wij jij opkijkt en haar/zijn kledingstijl helemaal het einde vindt? Houd deze stijl dan in je achterhoofd wanneer je gaat winkelen. Het is niet de bedoeling dat jij deze stijl helemaal kopieert want het is belangrijk om uniek te zijn maar je kan er wel inspiratie van opdoen. Volg diegene op social media en sla foto’s op waarbij hij/zij een leuke outfit draagt. Neem deze foto’s mee naar de winkel en zoek naar iets soortgelijks.

#5 Wees uniek

Wat is nou eigenlijk de definitie van fashion? En waarom is het inspelen op trends belangrijk? Je trendy kleren heeft vooral met jezelf te maken. Wat de ene hip vindt, vindt de ander wellicht verschrikkelijk. Probeer daarom zoveel mogelijk bij jezelf te blijven en wees vooral uniek. Waarom ben je bang om op te vallen? Want om te verdwijnen in een grijze menigte is toch ook niet de bedoeling? Zeker vandaag de dag is het straatbeeld gevuld met tientallen uiteenlopende stijlen. Draag waar jij je lekker in voelt en dan ben je meest trendvolle versie van jezelf.