Ben je klaar voor de make-up van de jaren 60? Make-up is niet alleen iets van deze tijd, het wordt al heel lang gebruikt en veel mensen zien het als zichzelf even opknappen, zoals het vroeger ook werd gebruikt. De make-up uit de jaren 60 staat hier centraal.

Make-up Jaren 60

Make-up Kleuren Jaren 60

De kleuren van de make-up door de jaren 60 waren net als nu onderhevig aan trends. De jaren zestig kleuren van je lippen mogen variëren van bleekroze tot perzikkleur en oranje – rood.

Het zonnebaden kwam in de mode en ook een gezonde, lichtgebruinde look trok in deze jaren echt de aandacht. Als dagelijkse make-up wordt er bij de jaren 60 veel gebruik gemaakt van transparant poeder.

Make-up Jaren 60 Aanbrengen

Hieronder vind je een aantal make-up tips voor een jaren zestig stijl.

 • Je begint met de basis, dan breng je een foundation aan.
 • Je camoufleert eventuele oneffenheden met een camouflagestick.
  Vervolgens gebruik je wat concealer onder je ogen.
 • Maak nu het bewegende gedeelte van de oogleden op met parelmoerachtige oogschaduw.
 • Neem nu wat donkerrode oogschaduw en breng deze aan boven de vouw van je bovenste oogleden. Ook onder je ogen kun je een beetje aanbrengen. Je kunt er vervolgens een langgerekte vorm aangeven.
 • Breng nu over de donkerrode oogschaduw een bosbesachtige kleur aan.
 • Je kunt het geheel eventueel afmaken met nepwimpers.

Valse Wimpers In De Sixties

In de jaren 60 staan de valse wimpers centraal. Het gaat over enorme grote en lange wimpers, het was in die periode echt een must om deze te dragen.

Je ogen stonden hierbij centraal en daarbij horen een aantal aandachtspunten van de jaren 60:

 • Eyeliner werd overdreven.
 • Arcadeboog fel accentueren.
 • Valse wimpers dragen of veel mascara dragen.

Wenkbrauwen Opmaken Voor Een Jaren 60 Make-up Stijl

Je wenkbrauwen dien je heel natuurlijk op te maken. De kleur kan het beste gelijk zijn aan je haarkleur. De wenkbrauwen mogen er niet opgetekend uitzien.

Je lippen maak je nog even op om het af te sluiten met een lichtroze lippenstift. Dan kun je je gezicht nog even lekker poederen met make-up poeder, zodat je huid er weer helemaal goed en egaal uitziet.

Kapsels En Haarstijlen In De Jaren 60

De kapsels van de jaren 60 zijn weer in de mode. We gaan terug in de tijd met de kapsels en de make-up. In 1962 was het helemaal in de mode om de haren te verlengen op de kruin, het verlengen kon ook bij de slapen en soms een beetje in je hals.

De kapsels namen na een tijdje ook in de hoogte toe en er kwam meer volume in het kapsel door valse haarstukken. Een paar jaar later, in 1967, kreeg ook de Flower Power beweging vat op deze nieuwe mode. Ze liepen met schouderlang of langer haar rond.

Kortom, een jaren 60 (make-up) look is leuk om mee te experimenteren en te dragen.