We kunnen deze winter niet om de populaire teddy en faux fur jassen heen. Wat is er fijner om de winterse dagen te trotseren met een hippe fluffy jas? We dragen deze jassen het liefst iedere dag alleen worden de meeste fluffy varianten na een tijdje minder mooi. Benieuwd hoe jij je favoriete winterjas makkelijk kan schoonmaken? Lees dan hieronder verder!

Teddy jas: Borstel

Je teddy jas heeft veel te verduren tijdens regenbuien of knoei partijen. Andere kledingstukken kan je in zulke gevallen makkelijk in de wasmachine stoppen maar bij een teddy coat doet dit niet veel goeds. De fluffy stof gaat in de wasmachine aan elkaar plakken waardoor het er juist nog viezer uit komt te zien. Wat je wel kan doen is de haartjes van je jas los borstelen. Het is belangrijk dat je een borstel met zachte haren gebruikt omdat de haartjes makkelijk moeten meebewegen en de kwaliteit van de jas anders snel achteruit gaat. Een afwasborstel werkt ook prima. Borstel voorzichtig de haartjes los en je zult zien dat de (vieze) pluisjes uit je jas verdwijnen. En voilà, je jas is weer zo goed als nieuw ?.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

GOALS ?✨Shop op www.mostwantednl.nl

Een bericht gedeeld door MOSTWANTEDNL.NL (@mostwantednl) op

Imitatiebont: wasmachine

Veel winterjassen kan je beter niet in de wasmachine wassen maar bij een faux fur jas kan dat geen kwaad. Het is belangrijk dat de jas koud gewassen wordt, rond de 30-40 graden. Om de conditie van de jas goed te houden kan je het beste kiezen voor een schoonmaakmiddel speciaal voor imitatiebont. Dit is meestal bij vakspecialisten (online) te verkrijgen. Ook kan je zacht wasmiddel gebruiken. Haal de jas gelijk uit de wasmachine wanneer het wasprogramma is afgelopen. Rol de jas in een dikke handdoek om het meeste water eruit te halen, schud de jas los zodat de vorm er weer inkomt en hang hem vervolgens op een kledinghanger.

Hand wassen

Vind je het toch nog een beetje eng om je winterjas in de wasmachine te stoppen? Dan kan je de jas ook met de hand wassen. Voeg een scheutje zacht wasmiddel toe aan het lauwe water en zorg er eerst voor dat dit gaat schuimen. Hierna kan je de faux fur jas onderdompelen in het water. Spoel de winterjas vervolgens uit met koud water totdat al het schuim is verdwenen. Rol hierna ook de jas in een handdoek en laat hem vervolgens natuurlijk opdrogen.

Belangrijk: Een echte bontjas kan je in tegenstelling tot een faux fur jas niet zelf wassen, doe dit altijd bij een specialist. Ook is het belangrijk om te onthouden dat je een nep bontjas nooit in de droger moet stoppen. Door de wrijving ontstaat er warmte, dit maakt de vezels van de winterjas kapot. Laat de jas daarom altijd natuurlijk opdrogen.