Bij het aanbrengen van oogmake-up is het natuurlijk handig om te weten precies welk soort make-up je op welke plek rond de ogen moet aanbrengen. Welke plek geeft het mooiste effect bij een cat-eye of op welke delen van mijn ooglid moet ik oogschaduw aanbrengen voor de perfecte smoky eye.

Make-up Rond De Ogen

In dit artikel lees en leer je meer over de verschillende delen van je ogen zodat je voortaan weet waar wat zit als je een tutorial op Womentoday.nl of op andere sites leest.
Oogmake-up Vormen rond de ogen

1. Wenkbrauwbot: Highlight

Over het algemeen is het verstandig om een lichte tint aan te brengen op dit gebied. Als je met lichtere tinten ten opzichte van de rest van je oogmake-up werkt, werkt het echt als een highlighter.

2. Boven Crease

Dit is verstandig om als blend gebied te gebruiken. De lichtere tint op je wenkbrauwbot moet natuurlijk mooi overlopen op de oogschaduw op je bovenste oogleden. De boven crease is echt een deel waar je een middentint moet kiezen en goed moet blenden.

3. Buitenste Crease

De crease is niet bij iedereen altijd even goed zichtbaar. Als je wat moeier bent komt hij wel iets beter naar voren. Maar het is het plekje aan de buitenkant waar je bovenste ooglid als het ware in je boven crease verdwijnt. Een (zacht) bruine tint is een goed keuze voor de crease.

4. Binnenkant van je bovenste Ooglid

Het ooglid kun je het beste in drieen delen wat betreft make-up. Je hebt als eerste de binnenste deel van je ooglid. Bij je neusbruggetje zoals je op de foto kunt zien. Kies bij de binnenste ooglid voor de meest lichte tint ten opzichte van de tinten die je aanbrengt op je middelste deel en buitenste deel van je ooglid.

5. Middelste deel van je bovenste Ooglid

Op het middelste deel van je bovenste ooglid is verstandig om een medium-tone op aan te brengen. Dus donkerder dan de tin op de binnenkant van je ooglid en meer donker dan je buitstenste deel van je oogleden. Het is de meest veilige opbouw. Licht (buitenkant), Medium (midden) en meer donker (buitenkant).

6. Buitenkant van je bovenste ooglid

Het buitenste deel van je bovenste ooglid is het deel waar je het beste een donkere tint kunt aanbrengen ten opzichte van het middelste en buitenste deel van je bovenste oogleden. Wat ook een mooi effect geeft is om alleen op de helft, aan de buitenkant van het buitenste deel een beetje donkere oogmake-up aan te brengen. Het mooi in elkaar overlopen, het blenden van de drie delen is natuurlijk belangrijk. Het is geen colourblocking.

7. Bovenste rij wimpers

De bovenste rij wimpers spreekt voorzich. Het is het deel waar je mascara op aanbrengt en/of er net boven accentueert met een eyeliner.

8. Bovenste Waterlijn

Zoals je kunt zien op de foto zit je bovenste waterlijn direct onder je bovenste rij wimpers. Het is mogelijk om je bovenste waterlijn te voorzien van je een tint. Maar het vraagt wel om enige oefening om je snel in je oog zit. Dus pas goed op!

9. Onderste Waterlijn

Je onderste waterlijn is het randje boven je onderste rij wimpers. Veel vrouwen kunnen geen make-up (b.v. met een eyeliner pencil) aanbrengen op de onderste waterlijn omdat te gevoelig is. Het gebeurd ook vaak dat de lijn van de waterlijn verdwijnt in de loop van de dag doordat het randje toch enigszins vochtig is. Als je wilt dat de make-up goed op je waterlijn blijft kun je beste een gel liner gebruiken.

10. Binnenkant Onderste ooglid

Vaak wordt er geen make-up aangebracht op de onderste oogleden. Het is ook niet persé nodig natuurlijk voor een complete look. Het ligt aan het type ogen dat je hebt.

Als je toch voor een oogmake-up product te gaan is verstandig om op de binnenkant van je onderste ooglid voor een lichte tint.

11. Buitenkant Onderste Oogleden

Net als aan de binnenkant van je onderste oogleden is het verstandig om een lichtere tint te gebruiken ten opzichte van de tinten op je bovenste oogleden.

Als je voor een smoky eye gaat kun je een iets donkerdere tint gebruiken en deze net iets voorbij je onderste oogleden laten doorlopen.

Bovenste Wimperrij

Bijna iedereen weet natuurlijk wel waar je rij met wimpers zit op je bovenste oogleden. Het is de plek waar de meeste vrouwen wel een laagje mascara op aanbrengen. Denk wel goed aan de kleur die je gebruikt qua mascara. Als je (donker) bruine ogen hebt is zwarte mascara een goede keuze. Als je licht getinte kleur ogen hebt, zoals blauw of groen gebruik dan een (donker)bruine mascara. Dit staat meer classy.

Onderste rij wimpers

>Bij de meeste vrouwen is deze rij wimpers korter dan de wimpers op de bovenste rij met wimpers. Gebruik altijd een beetje minder mascara dan je op je bovenste rij wimpers hebt aangebracht.