Vind je dat je ogen te groot zijn? Wil je dat je ogen minder groot lijken.Met de volgende make-up tips kun je er voor zorgen dat je ogen kleiner lijken en minder opvallen.

Ben je hier belandt en je wilt juist je ogen groter laten lijken, lees dan dit artikel – Make-up Tips Om Ogen Groter Te Laten Lijken

Grote Ogen Kleiner Laten Lijken

 Eyeliner Om Je Ogen Kleiner Te Laten Lijken

Om je ogen kleiner te laten lijken is eyeliner een erg belangrijk make-up product, dan wel niet het belangrijkste make-up product. Met eyeliner kun je spelen met de grote van je ogen. Zowel je ogen groter als kleiner laten lijken. Ga als volgt te werk met eyeliner als je het effect van kleinere ogen wilt.

  • Gebruik een waterproof eyeliner op gelbasis. Je kunt best een donkere eyeliner gebruiken, zoals zwart en donkerbruin. Vermijd lichte kleuren en tinten eyeliner. Want dit geeft juist een vergrotend effect;
  • Breng de eyeliner aan op het randje van je oogleden en op de waterlijnen;
Eyeliner Op Je Waterlijn en Oogleden

Eyeliner Op Je Waterlijn

Gebruik qua donkere tinten oogmake-up, bij grote ogen kleiner laten lijken,. Denk maar aan het verschil tussen een zwart en een wit t-shirt. Zwart verkleind. Wit is het meest gebruikte tint in huis, zodat je kamer er ruimer uitziet dan het werkelijk is.

Als je zwarte muren zou hebben, zou de kamer veel kleiner lijken. Hetzelfde effect willen wij dus bewerkstelligen met make-up. Het optisch verkleinen van de ogen door middel van make-up.

Mascara En Het Effect Geven Van Kleinere Ogen

Bij mascara is het verstandig om een niet te lichte tint mascara te gebruiken. Zwart is vaak de kleur die vrouwen gebruiken. Alhoewel een heel donkere tint je ogen kleiner laten lijken is het verstandig om toch voor een donkerbruine mascara te kiezen als je een blanke huid hebt. Zwarte mascara is prima als je een (licht) getinte huid of donkere huid hebt.

Als je je ogen kleiner wilt laten lijken met mascara kun je het beste zowel boven als op je onderste wimpers mascara aanbrengen.

Let wel op de verhouding. Als je bijvoorbeeld drie laagjes aanbrengt op je bovenste wimpers, breng dan maximaal 2 laagjes mascara aan op de wimpers van je onderste oogleden.

Oogschaduw Om Je Ogen Kleiner Te Laten Lijken

Net als bij eyeliner is het verstandig om in plaats van een lichte tint oogschaduw om voor een donkere tint oogschaduw te kiezen. Het is weer een stapje richting het effect van kleiner laten lijken van je ogen.