Veel personen hebben tegenwoordig een tattoo op hun lichaam. Het is normaler om voor tatoeage te kiezen dan dat het vroeger het was. Van een kleine tattoo op je arm tot een grotere tattoo op de onderrug. Maar in sommige omstandigheden wil je toch je tattoo verbergen. In je werkomgeving is het wellicht niet gepast om een tatoeage te hebben. En je wilt (vooral in de zomer) kleding aantrekken welke dat deel van je lichaam verhult.

Hoogstwaarschijnlijk ben jij hier terecht gekomen omdat je graag jouw tatoeage of tattoos wilt verhullen.

Je kunt gelukkig make-up producten gebruiken om je tatoeage te verbergen, te camoufleren.

In de volgende alinea’s geven wij je tips over hoe je jouw tattoo stap-voor-stap kunt verbergen met make-up producten die bij de meeste drogisterijen of parfumerie winkels kunt krijgen. Geen moeilijke ingrepen dus om je tattoo te camoufleren.

Als je een tatoeage hebt op je rug, waar je lastig zelf bij kunt met je make-up kwast moet je toch even een vriendin of vriend vragen om het te doen.

Make-up Tips Om Tatoeage Te Verbergen En Camoufleren

Je Huid Reinigen Voordat Je De Tattoo Met Make-up Gaat Verbergen

Maak je huid met de tattoage goed schoon met wat lauw of warm water en een milde zeep. Het is belangrijk dat je huid met de tatoeage op een natuurlijke vetvrij is.

Make-up Primer Gebruiken Om De Tattoo Te Camoufleren

Als je klaar bent met het reinigen van de huid kun je aan de slag met een make-up primer. Kies voor een olievrije make-up primer.

Een primer zorgt er voor dat de huid rond je en van je tattoo mooi egaal wordt. De eerste stap van het camoufleren van je tatoeage met make-up.

Daarnaast blijven de make-up producten, de concealers en de translucent poeder die we zo meteen gebruiken langer en beter zitten als je gebruik maakt van een primer.

Laat de make-up primer even drogen voordat je verder gaat met het verbergen van je tattoo met concealer.

Lichte Concealer Make-up Gebruiken Om Een Tattoo Te Verbergen

Je zou denken dat je concealer moet kopen met precies dezelfde tint als die van je huidskleur. Maar niets is minder waar. Kies voor een tint concealer welke een aantal tinten lichter is dan je huidskleur.

Breng dit aan op je tatoeage. Gebruik bij voorkeur een créme concealer. Dit dekt beter af. Laat het daarna even kort intrekken.

Aanbrengen Van Translucent Poeder Om Te Camoufleren

Nadat je de concealer aan hebt gebracht op je tattoo kun je aan de slag met een beetje translucent poeder.

Deze translucent poeder zorgt er nog beter voor dat de concealer goed en lang op zijn plaats blijft zitten en heeft nog een extra dekking zodat je tatoeage of tattoos nog minder zichtbaar zijn.

Donkere Tint Concealer Gebruiken Om Tattoos Te Verbergen

Als je ook de translucent poeder even kort hebt laten inwerken kun je verder met een donkere tint concealer.

Deze moet dan weer een tint of twee donkerder zijn dan je huidskleur. Breng dit op je tatoeage aan. Als het goed is word je tattoo nu al een stuk minder goed zichtbaar.

Het Herhalen Van Het Proces

Als je tattoo nog redelijk zichtbaar is nadat je de donkere tint concealer hebt aangebracht, herhaal dan de stappen. Breng wat van de translucent poeder aan op de zojuist aangebrachte donkere tint concealer.

Laat het even inwerken en breng nog een laagje donkere tint concealer aan. Hierdoor zal hoogstwaarschijnlijk je tattoo niet meer goed gecamoufleerd zijn.

Gebruik Van Hairspray Om Je Tattoo Te Verbergen

Als je klaar bent met het aanbrengen van je make-up primer, de translucent poeder en je twee verschillende tinten concealer kun je het mooi afwerken met hairspray.

Met hairspray worden de aangebrachte lagen make-up mooi gefixeerd. Hierdoor is de kans kleiner dat de laagjes make-up, vlekken veroorzaken op je kleding.