We hebben er allemaal wel eens last van: mee-eters. Dit is natuurlijk heel erg vervelend, maar wat kun je er aan doen om het te voorkomen? En hoe kun je zo’n mee-eter het beste verwijderen als het al ‘te laat’ is? In dit artikel geven we je verschillende tips voor een mooie schone huid. Lees snel verder!

Hoe voorkom je mee-eters

Waarschijnlijk weet je best dat je elke avond je gezicht goed moet reinigen. Dit is dan ook de eerste en belangrijkste tip. Gebruik naast alle verzorgingsproducten ook regelmatig lauw warm water. Breng na het schoonmaken meteen een goede dag- of nachtcrème aan. De huid neemt het dan namelijk heel snel op!

Probeer daarnaast zo min mogelijk je gezicht aan te raken. Het vuil van je handen komt anders namelijk op je huid terecht. Hierdoor kan je gezicht vet worden en ontstaan er meer mee-eters.

Een andere tip is om regelmatig je kussensloop te wassen. Al helemaal wanneer je stiekem wel eens met make-up op naar bed gaat!

mee-eters verwijderen en voorkomen

Hoe verwijder je mee-eters

Stomen
Stoom je gezicht voor minimaal 5 minuten. Dit zorgt ervoor dat je poriën openen, waardoor mee-eters veel makkelijker te verwijderen zijn. Hoe pak je dit aan: neem een grote bak met heet water. Ga met je gezicht boven de bak hangen en leg een handdoek over je hoofd. Hierdoor komt de stoom van het water goed in je gezicht. Droog vervolgens je gezicht af en ga verder met (een van) de onderstaande tips.

Scrubben
Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Je gezicht zal meteen een stuk zachter aanvoelen! Daarnaast maak je de verstopte poriën open waardoor je mee-eters en puistjes vermindert. Scrub echter niet dagelijks en vooral niet te hard. Hiermee beschadig je je huid alleen maar! Laat je in de winkel adviseren voor een goede scrub of maak het lekker zelf. Meng bijvoorbeeld wat havermout met yoghurt en een beetje citroen. Of maak een suikerscrub met olie! In ons artikel ‘zelf gezichtsscrub maken’ kun je nog meer ideeën vinden!

Masker
Met een maskertje kun je de huid kalmeren, hydrateren en verzorgen. Dit helpt allemaal mee aan een gezonde schone huid. Houd bij het kiezen van een masker rekening met je huid type. Is het juist droog of vet? Koop vervolgens een product dat perfect bij je past.

Neusstrip
Als je veel last hebt van zwarte poriën op je neus, kun je ook een neusstrip (poriënstrip) gebruiken. Dit is een strip die je op de huid plakt en even laat opdrogen. Daarna trek je het er langzaam vanaf zodat al het vuil er op blijft plakken. Je kunt deze strips natuurlijk ook gebruiken voor je kin of voorhoofd.