In de winter heeft je huid vaak wat extra verzorging nodig. Door de koude en droge lucht, droogt je huid namelijk al snel uit. Bovendien doen de temperatuursverschillen tussen de kou buiten en de verwarmingslucht binnen je huid ook geen goed.

Wil jij voorkomen dat je een droge huid krijgt in de winter? Lees dan snel verder.

Huidverzorging winter

Extra Hydratatie Voor Je Huid In De Winter

Je huid hydrateren is natuurlijk in ieder seizoen belangrijk, maar in de winter heeft je huid deze hydratatie nog harder nodig. Zorg daarom voor een goede crème.

Heb je last van schilfertjes of voelt je huid droog en trekkerig aan? Dan is je huid te droog. Dit kun je gelukkig oplossen met een goede dag- en nachtcrème.

De meeste mensen hebben in de winter een andere crème nodig voor hun huid dan tijdens de andere seizoenen. Over het algemeen kan je in de winter het beste kiezen voor een crème op oliebasis in plaats van op waterbasis.

Als je huid niet goed gehydrateerd wordt, kan je last krijgen van een jeukende huid in de winter. Uiteindelijk kan dit leiden tot een gebarsten huid of zelfs eczeem.

Zijn de dagcrèmes voor een normale huid niet voedend genoeg om jouw huid in de winter goed gehydrateerd te houden? Probeer dan eens Biodermal dagcrème voor de (zeer) droge huid.

Er is ook een nachtcrème voor de (zeer) droge huid van Biodermal te koop, deze helpt je huid om ’s nachts de huidbarrière te versterken.

Met een gehydrateerde huid, heb je de perfecte basis om je make-up aan te brengen. Wil jij tips over make-up aanbrengen in de winter? Lees dan ons artikel hierover.

De Juiste Timing

Niet alleen de juiste crème is belangrijk om je huid in de winter gezond te houden, ook de timing is van belang. Het is belangrijk om je huid zo snel mogelijk in te smeren na het douchen of het reinigen van je gezicht.

Vooral als je uit de douche komt, verdampt het vocht uit je huid namelijk in rap tempo.

Smeer je huid dus direct na het douchen in.

Wees Zacht Voor Je Huid In De Winter

Wil jij je huid ook in de winter in topconditie houden? Wees dan zacht voor je huid en vermijd dingen die je huid uitdrogen.

Een van de producten die onze huid het meest uitdrogen, zijn agressieve reinigers. Kies daarom voor een milde en zeepvrije gezichtsreiniger.

Voelt je huid na het reinigen strak en trekkerig aan? Dan is de reiniger die je gebruikt te agressief voor je huid. Deze reinigers drogen je huid niet alleen uit tijdens het wassen, ze tasten ook het beschermlaagje van je huid aan.

Hierdoor droogt je huid ook na het wassen nog verder uit.

In combinatie met de koude winterlucht is dit funest voor je huid.

Heet douchen en baden doet je huid ook geen goed. Dit tast het natuurlijke beschermlaagje van je huid namelijk ook aan. Blijf dus niet te lang onder de douche staan of in bad liggen en kies voor warm in plaats van voor heet water.

Wil jij er zeker van zijn dat je huid na het douchen niet droog is? Gebruik dan de Onder de Douche Body Milk van Nivea voor de droge huid. Deze breng je aan na het afspoelen van je douchegel, laat je even intrekken en spoel je daarna weer af.

Huid Exfoliëren In De Winter

Om je huid in de winter gezond te houden, is het verstandig om regelmatig te exfoliëren. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen en schilfertjes verwijderd worden. Zonder dit laagje “oude huid”, kan je de nieuwe huid eronder beter hydrateren.

Gebruik hiervoor een milde scrub of een exfoliërende toner of serum. Doe dit bijvoorkeur ’s avonds en verwen je huid direct erna met een goede crème.

Ook In De Winter Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is misschien niet het eerste waar je aan denkt in de kou en de regen, maar toch is het ook in de winter belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Breng daarom dagelijks wat zonnebrandcrème aan.

In Nederland zul je in de winter niet zo’n hoge factor nodig hebben. Factor 15 is vaak al voldoende, tenzij je erg veel tijd buiten doorbrengt.

Je Handen Verzorgen In de Winter

Natuurlijk draait het bij je huidverzorging in de winter niet alleen om je gezicht. Je handen, voeten en lippen kunnen in de winter ook wel wat extra aandacht gebruiken.

De huid van onze handen is iets vaak iets dunner en heeft ook nog eens minder talgklieren. Hierdoor droogt deze huid sneller uit. Als het buiten koud is, gaat dit extra snel. Hierdoor hebben veel mensen in de winter last van jeukende droge handen en kloofjes.

Wil jij dit voorkomen? Smeer je handen dan meerdere keren per dag in met een vette handcrème. Was jij je handen vaak? Dan is het handig om een tube handcrème bij de wasbak te bewaren, zodat je jouw handen na het wassen iedere keer weer van een laagje crème kunt voorzien.

Ook het dragen van handschoenen tegen de kou helpt om de huid van je handen gezond te houden.

Je Voeten Verzorgen In de Winter

Die lekkere verkoelende voetlotions met mint die in de zomer goed van pas komen, zijn in de winter niet zo geschikt. In dit jaargetijde hebben je voeten wat sterkers nodig. Kies voor een verzorgende voetencrème met glycerine, minerale olie, sheaboter of bijvoorbeeld kokosolie.

Ook bij je voeten is het verstandig om de dode huidcellen regelmatig te verwijderen. Dit doe je met een voetscrub, bij voorkeur na het douchen, baden of aan het eind van een voetenbadje.

Lipverzorging In De Winter

Ook je lippen kunnen in de winter wel wat extra’s gebruiken. Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat je lippen ook in de winterkou zacht en gehydrateerd blijven? Lees hier de tips tegen droge lippen: 20 Tips Tegen Droge Lippen