In dit artikel geven wij je tips over het jong houden en het beschermen van je huid. En natuurlijk over de vraag over wanneer je kunt beginnen met het smeren van anti-age middeltjes.

Wanneer Te Beginnen Met Een Anti-Age Crème?

Je kunt beginnen met het smeren van anti rimpel crème rond je 45ste. Waarom, lees je uitgebreid in dit artikel.

Huidverzorging En Anti-Age Middeltjes Tot Je 20ste

Tot je twintigste is het belangrijk om net als verderop in je leven je huid goed te verzorgen.

Gebruik gewoon een verzorgende crème om je huid, of die je van je kind te verzorgen.

Gebruik zeker geen anti-rimpel middeltjes voor je twintigste.

Wat vooral belangrijk is voor kinderen en tieners om de huid goed in te smeren met zonnebrandcrème als ze in contact staan met direct zonlicht in de zomer en op vakantie.

Huidverzorging Tussen De 20 En 35 Jaar

Als je tussen de 20 en de 35 jaar oud bent is je huid nog mooi jong. In sommige gevallen beginnen de eerste rimpeltjes zich te vormen. Meestal is dit rond je ogen.

Het beste wat je dan kunt is om te investeren in een vochtregulerende oogcrème. Hier kun je al eerder mee starten. Voordat de eerste rimpeltjes zich vormen.

Wacht met het gebruik van echte anti-age middeltjes na je overgang.

Anti-Age crème Tussen De 35 En 45 Jaar

Rond je 35ste merk je dat je huid droger wordt en er meer rimpeltjes ontstaan.

Blijf het liefst nog even van de anti-rimpel crème af tot je 45 bent en blijf je huid nog verzorgen met een vochtregulerende crème.

Rimpels ontstaan voor je 45ste namelijk door uitdroging van je huid.

Gebruik dus de vochtregulerende crème en drink dagelijks voldoende water om je huid jong te houden.

Anti-rimpel Crème Na Je 45ste

Na je 45ste neemt het vet in je huid af waardoor er echte rimpels ontstaan.

Als je in de overgang komt neemt het vet in je huid af waardoor anti-ageing crème pas echt zijn werk kan doen.

Anti-age crème is vet en het beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en houd je huid soepel.

Je Huid En De Zon

De zon is één van de belangrijkste factoren bij het verouderen van je huid. Als je vaak en lang in direct zonlicht zit droogt je huid snel uit en ontstaan er veel sneller rimpels.

Dus smeer je altijd goed in als je bloot gesteld wordt aan de UV-stralen van de zon. Begin zo jong mogelijk met het beschermen van je huid met een zonnebrandcrème.

Je mag al op heel jonge leeftijd starten met zonnebrandcrème omdat baby’s en kleine kinderen een erg tere huid hebben.

Gebruik altijd een dagcrème, bb-cream / cc-cream of foundation met een SPF (Sun Protection Factor). Gewoon het hele jaar rond, dus niet alleen in de zomer als je naar buiten gaat.

Je Huid En De Omgeving

Je huid staat niet alleen bloot aan UV-straling van de zon maar ook andere omgevingsfactoren.

Luchtvervuiling is bijvoorbeeld slecht voor je huid. Je huid ziet er sneller oud uit en rimpels ontstaan sneller bij een slechte luchtkwaliteit.

Gezonde Voeding En Vitamines Als Anti-Age Trucje

Niet alleen crèmetjes en serums helpen je om je huid er mooi jong uit te laten zien. Ook de juiste voeding kan werken als een anti-age middel.

Water: Genoeg water drinken is heel belangrijk om je huid vitaal en jong te houden. Het maakt niet uit of je nu 20 of 60 jaar oud bent.

Voldoende zuiver drinkwater werkt als een natuurlijke anti-rimpel middel. Daarnaast is water goed voor alle delen van je lichaam en het zorgt er voor dat je afvalstoffen die je dagelijks aanmaakt makkelijk kunnen worden afgevoerd.

Vitamines: Het is belangrijk voor je huid en je lichaam om genoeg en de juiste vitamines binnen te krijgen.

Hier volgen enkele vitamines die belangrijk zijn voor je huid en in welke voeding je deze kunt vinden.

Vitamine A: Vitamine A helpt bij de aanmaak van collagene huidweefsel wat je huid jong houdt. Je kunt vitamine A onder andere vinden in spinazie, broccoli, wortelen en watermeloen.

Vitamine B-complex: Onder deze vitamine vallen B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12. Vitamine B-complex versterkt je huidcellen.

Je kunt vitamine B-complex onder andere vinden in vlees of vis maar ook in zilvervliesrijst, noten en peulvruchten.

Vitamine C: In vitamine C zitten anti-oxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Hierdoor blijft je huid langer jong.

Vitamine C vind je in onder andere, kiwi’s, uien, broccoli en rode paprika.

Vitamine D: Vitamine D haal je voornamelijk uit zonlicht. Wees wel voorzichtig met je huid in de zon, gebruik altijd een goede factor als je in direct zonlicht staat.

Maar ook in vitamine D kun je in voeding vinden. Je vind vitamine D in ondera andere eieren en vette vis.

Vitamine E: Vitamine E zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en verlengt de levensduur van huidcellen. Zo blijft je huid langer jong.

Je vindt vitamine E onder andere in eieren, noten en olijfolie.

Naast vitamines zijn mineralen ook belangrijk voor je lichaam en je huid. Het is belangrijk om genoeg magnesium, calcium, zink en ijzer binnen te krijgen.

Magnesium vind je in onder andere zilvervliesrijst. Calcium vind je in onder andere noten en sla.

Zink zit in onder andere in onder andere erwten en havermeel.

IJzer vind je vooral in onbewerkte vleesproducten.

Slechte Voeding En Gewoontes Die Zorgen Voor Oudere Huid

Daarentegen kan de verkeerde voeding juist huidveroudering versnellen.

Suiker: Suiker, en dan met name bewerkte suiker is niet goed voor je huid. Suiker breekt namelijk het collageen in je huid af.

Suiker is natuurlijk niet alleen slecht voor je huid. Suikervrij leven zorgt er voor dat je op een mooi gewicht blijft en voor een meer gelijkwaardige bloedsuikerspiegel waardoor je je beter voelt.

Roken: Roken is een oude bekende. Roken zorgt er voor dat je huid veroudert en er vooral rond je mond rimpels ontstaan. Ook roken zorgt ervoor dat het collageen in je huid snel wordt afgebroken en je huid sneller veroudert.

Roken zorgt er voor dat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid wordt verslechterd. Hierdoor krijgt je huid een oude en grauwe indruk.

Kortom, stoppen met roken is een must als je een jonge huid wilt houden.

Alcohol: Waarschijnlijk heb je ook al een keer gehoord dat het regelmatig drinken van alcohol slecht is voor de huid. Maar toch is het belangrijk om het even te herhalen.

Alcohol zorgt er voor dat je lichaam uitgedroogd en dus ook je huid. Als je regelmatig veel alcohol drinkt wordt er minder collageen aangemaakt en droogt je huid blijvend uit. Het gevolg van een te droge huid is dat er snel rimpels zullen ontstaan.