Nog maar twee dagen te gaan en dan is het al weer officieel zomer! Dat betekent weer tijd voor vakanties, zon, zee, strand, drankjes, citytrips, terrasjes en nog zoveel meer. Natuurlijk mogen we de sieraden niet vergeten. Een echte musthave voor de komende zomer zijn minimalistische sieraden. Minimalistische sieraden zien er classy en stylish uit en met alle warmte die we met een beetje geluk voor de boeg hebben wil je zeker geen ingewikkelde sieraden om hebben. Daarom deze 4 hotspots in Amsterdam waar je (ook online vanuit je luie stoel) terecht kunt voor de mooiste minimalistische sieraden.

1. Mimi et Toi

Minimalistische sieraden Mimi et Toi

Foto: Mimi et Toi

In Amsterdam aan de Churchill-laan vind je Mimi et Toi. Dit is een sieraden winkeltje die haar inspiratie vind in de Franse hoofdstad Parijs en het emotionele leven van eigenaresse Mirjam van Dijk. Alles in het leuke winkeltje van Mimi et Toi is uniek, handgemaakt en er wordt extra aandacht gegeven aan details. Zij verkopen armbanden, ringen en kettingen. Prijzen variëren van € 25,- voor een super schattige armband tot € 190,- voor een prachtige 14 karaat gouden ketting.

2. By1oak

Sieraden By1oak

Foto: By1oak

De twee vriendinnen Rachelle (26) en Chrissie (27) hebben na alle indrukken en ervaring tijdens een reis naar New York een sieradenlijn opgezet: By1oak (1oak staat voor one of a kind). In New York ontdekten ze fijne sieraden die de inspiratie waren voor een minimalistische sieraden collectie welke nu in diverse winkels en online verkrijgbaar is. De winkel in Amsterdam is te vinden aan de Rustenburgerstraat 268-3. De sieraden die verkocht worden zijn ook echt “one of a kind”. Elke edelsteen die gebruikt wordt heeft een eigen kleur, vorm en betekenis en elk sierraad wordt met de hand gemaakt.

3. Anna+Nina

Anna+Nina winkel Amsterdam

Foto: Anna+Nina

Het label Anna+Nina Is opgericht in 2012. Naast hun eigen label promoten zij ook Jewel Rock, Amano Trading en The old house. In 2013 is de eerste Anna+Nina winkel geopend aan de Gerard Doustraat 94 in Amsterdam en een jaar later werd de tweede winkel geopend aan de Kloveniersburgwal 44. Naast mooie minimalistische sieraden verkopen zij ook accessoires (tip: ontzettend mooie horloges van Rosefield), interieur items en andere leuke hebbedingetjes.

4. Overload Studios

Minimalistische sieraden Overload Studios

Foto: Overload Studios

Overload Studios is een Amsterdam-based online winkel met rauwe, edgy & minimalistische sieraden. Deze stoere sieraden zijn stijlvol genoeg om dagelijks te dragen. Alle sieraden worden met de hand gemaakt en hebben elk een uniek verhaal of symbolische betekenis.

Minimalistische sieraden

Wij zijn absoluut fan van minimalistische sieraden! Staat jouw favoriete spot er niet tussen, laat het in de reacties weten!