Als je voor je gevoel een te brede neus hebt kun je daar wat aan doen met make-up. Met de volgende tips kun je je neus smaller laten lijken met make-up.

Neus Smaller Laten Lijken

Concealer Aanbrengen Voor Een Smallere Neus

Breng concealer aan op je neusbruggetje en leg er een dun laagje neutrale poeder overheen. Gebruik voor je ogenleden een oogschaduw die net een tint donkerder is dan je huidskleur. Breng het aan op de zijkanten van je neus. Laat het mooi overlopen vanaf je oogleden tot aan de zijkanten van je neus. Een oogschaduw met een groene tint minimaliseert de diepte en hierdoor lijkt je neus smaller.

Foundation Aanbrengen Om Je Neus Dunner Te Laten Lijken

Gebruik voor je gezicht een foundation met een mat effect. Dit laat je neus minder schijnen en zorgt ervoor dat je neus minder opvalt. Zorg er voor dat je concealer mooi overloopt in de foundation op je gezicht.

Gezichtspoeder Aanbrengen Voor Een Smalle Neus

Koop een poeder die twee á drie tinten meer donker is dan de foundation die je op de rest van je gezicht gebruikt. Breng deze meer donkere poeder aan op de zijkanten van je neusbruggetje om je neus dunner te laten lijken.

Blush Aanbrengen

Ook met blush kan je neus smaller laten lijken. Als je blush op je wangen aanbrengt werk dan vanuit je wangen meer naar boven naar je jukbeenderen. Hierdoor valt de blush meer op en wordt de aandacht minder gevestigd op je neus.

Lipstick Gebruiken Voor Het Effect Van Een Dunnere Neus

Ook lipstick kan helpen om het effect van een smallere neus te versterken. Een mooi licht glanzende lippenstift zorgt er voor dat er minder aandacht voor besteed aan je neus. Een soort afleidingsmanoeuvre dus. Maar overdrijf niet met de glimmende lippen en houd altijd je huidskleur in ogenschouw als je make-up gaat kopen.

Haarstijlen En Kapsel En Een Smalle Neus

Naast alle make-up tips voor een smalle neus die wij hierboven gegeven hebben, is er nog een tip die niet direct hoort bij make-up. Namelijk je kapsel. Je haarstijl kan namelijk ook helpen om je neus smaller te laten lijken. Je kunt gaan voor de volgende haarstijlen om je neus er dunner eruit te laten zien:

  • Golvende kapsels;
  • Haarstijlen met volume;
  • Kapsels met laagjes