De meeste vrouwen willen er jonger uitzien. Dat is logisch natuurlijk. Als je er veel ouder uitziet dan je leeftijd kan make-up helpen om je er jonger eruit te laten zien. Maar het kan ook andersom.Wat als je nu vindt dat je er te jeugdig uitziet en daardoor niet altijd even serieus genomen wordt?

Dan kan ook make-up uitkomst bieden. Hieronder vind je make-up tips om er ouder uit te zien. Een meer volwassen uiterlijk door make-up dus.

Make-up Om Ouder Te Lijken

Gezichtsmake-up En Er Ouder Uitzien

Wellicht is de belangrijkste reden dat je er jonger uitziet omdat je een rond en zachter gezicht hebt. Voorderest kan een wipneus en bolle wangen er voor zorgen dat je er (te) jong uitziet. Gelukkig zijn deze gezichtskenmerken bij te werken door te contouren met gezicht make-up.

Maar toch nog even in het kort over het contouren:

  • Gebruik in het midden één tint lichtere gezichtsmake-up dan dat je gewend bent. Gebruik op de buitenste delen (kaaklijn o.a.) van je gezicht juist weer een tint donkerder dan je gewend bent;
  • Gebruik een lichte tint gezichtsmake-up zoals foundation op het midden van je gezicht. Zodat daar de focus op wordt gelegd;
  • Gebruik qua blush één tint donkerder dan je gewend bent. Dit slankt je gezicht af.

Verhul Acne Om Er Volwassener Uit Te Zien

Acne zorgt er voor dat je er jonger uit ziet dan dat je bent. Niet alleen tienermeiden hebben er last van. Ook volwassen vrouwen kunnen vormen van acne hebben. Dit is een vervelend verschijnsel en komt door een verstoring van de hormoonbalans. Lees meer over dit onderwerp op Curvacious.nl – Acne Op Volwassen Leeftijd.

Door acne te verhullen met make-up kun je er ouder uitzien. In dit artikel lees je meer over make-up en acne: Puistjes En Acne Verbergen Met Make-up

Je Neus Smaller Te Laten Lijken En Er Ouder Uitzien

Een andere make-up tip om een meer volwassen uitstraling te krijgen is door je neus smaller te laten lijken. Heb je al een neus die smal genoeg is, kun je deze stap beter overslaan.

Lees in dit artikel meer over je neus er smaller uit te laten zien met make-up:
Neus Smaller Laten Lijken Met Make-up

Nog even in het kort:

  • Kies voor een gezichtsmake-up zoals foundation of bronzer welke mat is. Dus geen glimmende effecten. Een foundation op creambasis is een goede keuze;
  • Gebruik een tint gezichtsmake-up dat één tint donkerder is dan je gewend bent. Breng die aan op de zijkanten van je neus.

Door deze neus make-up tips op te volgen zorg je ervoor dat je ouder uitziet.

Lipstick Gebruiken Om Er Ouder Te Zien

Het beste kun je stoppen met het aanbrengen van lipgloss. Lipgloss zorgt er namelijk voor dat je er nog jonger uitziet dan dat je daadwerkelijk bent. Lipstick heeft juist het tegenovergestelde effect.

Lipstick wordt geassocieerd met volwassenheid en geeft een professionele uitstraling. Kies ook het liefst voor een matte lipstick als je er ouder uit wilt zien.

Naast dat je beter lipstick dan lipgloss kunt dragen, kun je het beste kiezen voor een iets donkere tint lipstick. Overdrijf niet met een te donkere kleur lipstick, maar houd het op één of twee tinten donkerder dan dat je gewend bent om er ouder uit te zien.

Gebruik naast lipstick ook lipliner. Breng dit aan rond je lippen voordat je de lipstick gaat aanbrengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je ouder uitziet maar ook dat je lippenstift de hele dag mooi blijft zitten.

Aan De Slag Met Je Wenkbrauwen Om Er Ouder Uit Te Zien

Wenkbrauwen komen in heel veel artikelen voor op Womentoday.nl. Je wenkbrauwen geven je gezicht vorm. Het kan je gezicht smaller of juist voller laten lijken. En in dit geval kunnen je wenkbrauwen zorgen dat je er ouder uit ziet dan dat je daadwerkelijk bent.

Om er volwassen uit te zien kun je je wenkbrauwen het beste bijwerken met een beetje wenkbrauwpotlood. Let er wel op dat je de tint van de wenkbrauwpotlood aansluit op je natuurlijke wenkbrauw haarkleur.