Als je ogen klein zijn en je deze wat meer wilt laten opvallen zijn er gelukkig een aantal mogelijkheden. Met de volgende make-up tips voor grotere ogen kun je door make-up effectief in te zetten het effect creeren dat je grotere ogen lijkt te hebben.

Make-up Tips Om Grotere Ogen Te Krijgen

Eyeliner Aanbrengen Voor Grote Ogen

De eerste tips is om eyeliner te gebruiken om je ogen groter te laten lijken met make-up. Met eyeliner kun je namelijk zowel je ogen groter laten lijken als kleiner laten lijken. Je ogen kleiner laten lijken kun je een donkere tint eyeliner gebruiken (zoals donkerbruin).

Maar voor dit artikel gaan we immers voor grotere ogen, dus gebruik daarom een lichte tint eyeliner. Heb je een lichte huidskleur gebruik dan een beetje witte eyeliner. Heb je een meer donkere huidskleur gebruik dan een lichtbruine tint eyeliner. Als je ook voor een witte oogschaduw gaat kun je ook voor een lichtbruine eyeliner gaan (daarover meer verderop in dit artikel). Ook al heb je lichte huidskleur.

Oogschaduw Voor Grote Ogen

Om je ogen groter te laten lijken kun je met verschillende tinten en kleuren oogschaduw aan de slag.

Een goede start is om het volgende uit te proberen qua oogschaduwkleuren: Gebruik een donkere tint oogschaduw aan de buitenkanten van je oogleden. Gebruik een lichte tint oogschaduw (zoals wit of een gebroken wit) op de binnenste hoeken van je oogleden (bij je neus).

Dit geeft een effect van grotere ogen door make-up.

Wimpers Krullen Om Je Ogen Groter Te Laten Lijken

Naast het gebruik van mascara is het belangrijk om je wimpers extra aandacht te geven als je het effect van grotere ogen wilt. Om het effect van grotere ogen een extra boost te geven is het aan te raden om je wimpers te krullen met een wimperkruller.

In dit artikel op FashionBird.nl, vind je meer informatie over het gebruik van een wimperkruller. Wimperkruller Gebruiken

Je wimpers krullen is één van de snelste manieren om je ogen groter te laten lijken.

Mascara Voor Het Effect Van Grotere Ogen

Als je klaar bent met het krullen van je wimpers kun je aan de slag met mascara. Je kunt het beste kiezen voor een mascara formule die je wimpers langer doen lijken. Hierdoor komt je oogwit nog meer naar voren en lijken je ogen groter.

Er bestaan ook serums om je wimpers langer te maken. Het effect verschilt per merk. Beloftes of een bepaald merk daadwerkelijk werkt kunnen wij niet doen. Maar je kunt een wimper serum uitproberen, mocht je nieuwsgierig zijn.

Wees voorzichtig met de hoeveelheid mascara welke je op je onderste oogleden aanbrengt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je ogen kleiner lijken. Gebruik bovendien een (licht) bruine mascara als je een lichte huidskleur hebt en een donkerbruine tot zwarte mascara als je een donkere huidskleur hebt.

Blauwe Oogmake-up

Als je blauwe oogschaduw kleur gebruikt rondom je ogen word je oogwit meer geaccentueerd.

Je kunt ook kiezen voor een blauwe eyeliner om je ogen groter te laten lijken. Je kunt verschillende tinten blauw gebruiken qua oogmake-up.

Het is wel zo dat je niet voor een te donkere tint blauw moet kiezen, want dat helpt nou net niet met het accentueren van je oogwit, waardoor je ogen groter lijken.

Wenkbrauwen Inzetten Voor Het Effect Van Grotere Ogen

Ook wenkbrauwen kunnen helpen om het effect van grotere ogen te bewerkstelligen. Je kunt dit doen door meer het accent te leggen op je wenkbrauwen. Je wenkbrauwen verven is een goede manier om je wenkbrauwen op te laten vallen. Zet het lekker dik aan, zodat je wenkbrauwen er groter uitzien.