Het ontstaan van puistjes en acne op de huid overkomt bijna iedereen. Het kan verschillende oorzaken hebben. Voeding, de maandelijkse periode en stress kunnen oorzaken zijn dat puistjes opkomen.

Het hebben van puistjes en acne is vervelend en ziet er minder mooi uit. Gewoon wat foundation aanbrengen om acne en puistjes te verhullen is niet altijd even gemakkelijk. Het resultaat is soms nog minder mooi dan je natuurlijke huid.

Maar niet getreurd. Er zijn oplossingen om puistjes en acne zoveel en goed mogelijk te verhullen.

Puistjes En Acne Verbergen Met Make-up

Juiste Hoeveelheid Make-up Op Je Gezicht Om Puistjes Te Verbergen

Het is belangrijk om met hele kleine beetjes concealer en foundation te beginnen. Het is verleidelijk om flink wat foundation over de oneffen huid te doen, maar dat zorgt niet voor het gewenste resultaat. Je wilt een gladde huid creëren, niet een pannenkoeken gezicht toch?

Stappen Om Puistjes En Acne Te Verhullen Met Make-up

Je Huid Voorbereiden

Het is noodzakelijk om allereerst je huid te reinigen. Het best kun je kiezen voor een natuurlijke toner. Dit zorgt er voor dat je vettige huid goed schoon wordt. Als je last hebt van puistjes en acne zijn je poriën groter, wat zorgt voor een vette huid. Je kunt bijvoorbeeld de Nivea Pure & Natural Cleansing Toner (€4,95 bij Drogisterij.net) gebruiken.

Na dat je je huid hebt gereinigd met de Natural Cleansing Toner, is het verstandig om het in te smeren met een natuurlijke moisturizer. De Garnier Skin Naturals Moisturiser (€8.94 bij drogisterij.net) is een mooie voorbeeld om te gebruiken, als je last hebt van puistjes en acne.

Je Huid Effen Maken Met Concealer make-up

Als je start met het aanbrengen van make-up start dan met concealer. Deze concealer moet op crème of cream basis zijn. Breng dit aan onder je ogen en op de hoeken van je neus.

Op de puistjes en acne te verhullen kun je het beste voor een anti blemish concealer gaan. Breng een klein puntje anti blemish concealer aan op je oneffen huid en wrijf het langzaam in met de toppen van je vingers. Breng het alleen rond de puistjes!

Gebruik daarna een matte foundation of een getinte moisturizer.

T-zone En Een Vette Huid

Nadat je de concealer en de foundation hebt aangebracht kan het zijn dat je t-zone er weer wat vetter uit gaat zien en aanvoelen. Je kunt het beste je t-zone deppen met blotting paper.