Honing is honing zeggen wij maar zo maar het blijkt dus dat er nog onderscheidt zit tussen verschillende soorten honing. Zo is er de normale honing maar ook een rauwe honing. Met honing kan je veel dingen maken en het is ook goed voor je gezondheid. Wat het verschil is tussen de soorten honing, hebben wij voor je uitgezocht. Lees het hieronder.

Normale honing

Als we minder suiker willen binnenkrijgen gebruiken we snel honing als vervanger. Het smaakt erg zoet en is gezonder, toch? Het blijkt dus een beetje dat dit een fabel is. Normale honing wordt verhit waardoor er alleen nog maar suikers overblijven en hierdoor verdwijnen de voedingsstoffen.

Dit probleem heb je niet bij biologische honing. Deze honing wordt op een maximale temperatuur van 40 graden verwarmt. Hierdoor blijven de voedingsstoffen in het product. Hiervoor betaal je weer wat meer maar het is wel een stuk beter dan normale honing.

Rauwe honing

Bij normale honing heb je vaak een gladde textuur. Dat is bij rauwe honing anders, deze hebben er nog een soort van korrels inzitten. Rauwe honing komt direct uit de honingraat en wordt niet verhit. Hierdoor blijven alle voedingstoffen in de honing. Honing is een ontstekingsremmend middel en zit vol met vitamines en mineralen. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op pijl blijft. Aan rauwe honing zijn ook geen suikers of andere smaakversterkers toegevoegd en dat kan bij sommigen normale honingen nog wel eens zo zijn.

De meeste mensen bewaren rauwe honing koud. Het is immers ook koud gemaakt en zo blijft de honing het langste goed. Vaak wordt het ook niet gebruikt om dingen mee te bakken of in warme producten omdat de voedingsstoffen er dan sneller uitgaan. Je kan het bijvoorbeeld door een smoothie doen of door de yoghurt.

Wat je ermee kunt doen

Naast dat je honing door veel verschillende voedingsmiddelen kan doen, zoals door de thee of een taart, kan je het ook nog voor andere dingen gebruiken. Zoals voor je huid. In de honing zitten antibacteriële stoffen waarvan je huid zich een soort van ontgift. De hydraterende eigenschappen in de honing zorgen ervoor dat je huid sneller nieuwe huidcellen aanmaakt. Meng bijvoorbeeld een paar eetlepels honing met wat citroensap en je hebt de ideale scrub.

 

Ook is honing erg goed voor je haar. In honing zitten vele vitamines, mineralen sporenelementen die je haar voeden en herstellen. Daarnaast kan honing ervoor zorgen dat je lokken lichter worden als je het in je haar smeert en daarna in de zon gaat zitten. Vergeet niet om het goed uit te spoelen.