Ben jij sportief aangelegd en vaak in de sportschool te vinden? Dan is de lockdown voor jou ook vast niet ideaal. De mogelijkheid om even naar de sportschool voor een sportsessie zit er hierdoor namelijk niet in. Wel heb je uiteraard nu de mogelijkheid om thuis te sporten. Echter kan je dit na een tijdje wel gaan vervelen. Toch is het goed om altijd vol te houden. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Wij geven je wat handige tips voor thuis sporten.

Eigen fitnessruimte

Om gemotiveerd te blijven om te sporten kan het een goed idee zijn om een eigen fitnessruimte te creëren thuis. Dit werkt namelijk een stuk gemotiveerder dan een workout doen in jouw woonkamer of slaapkamer. Zorg ervoor dat je een plaats in je huis kiest waar je genoeg ruimte hebt om te sporten. Door dit te creëren maak je echt jouw eigen thuis fitness. En zeg nou zelf, workouts in een eigen thuis gym zijn toch net wat leuker. Je kan niet naar de sportschool toe, dus een eigen sportschool thuis is helemaal niet zo’n slecht idee. Zorg er bovendien voor dat je in deze eigen fitnessruimte beschikt over de juiste spullen om te gaan sporten. Denk aan eventuele sportattributen, flesjes water en een handdoek. 

Trek sportkleding aan

Dat je geen zin hebt in een workout als je in een strakke spijkerbroek rondloopt, begrijpen we wel. Als het gaat om thuis fitness is een van de beste tips dan ook om gewoon sportkleding aan te trekken. Als je eenmaal je sportoutfit aan hebt getrokken, kun je eigenlijk al niet meer terug. Het dragen van sportkleding is dus zeker een motivatie om echt aan die workout te gaan beginnen. Zorg ervoor dat je sportkleding hebt die lekker en comfortabel zit, zodat je er goed in kunt bewegen tijdens het sporten. 

Fitnessapparatuur

Ben je iemand die in de sportschool maar al te graag werkt met fitnessapparatuur? Grote kans dat je dit thuis niet tot je beschikking hebt. Dat is natuurlijk flink balen, vooral als je net in een goed ritme begon te komen met deze apparatuur. Echter zijn er natuurlijk wel talloze fitnessapparaten voor thuis te koop. Nu snappen we ook wel dat je niet even snel een fitnessapparaat als een loopband voor thuis aanschaft, want dit kost natuurlijk veel geld. Desondanks zijn er wel veel andere sportattributen voor thuis die goed zijn om te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld perfect te gebruiken voor crossfit thuis. Sportattributen die perfect zijn om thuis te hebben tijdens de lockdown zijn bijvoorbeeld een halterbank, gewichten en/of een boksbal. Door in het bezit te zijn van enkele sportattributen blijf jij gemotiveerder voor jouw thuis workout. 

Kijk fitnessvideo’s

Een van de beste thuis sporten tips is om fitnessvideo’s te volgen. En goed nieuws, want hier zijn er talloze van te vinden. Met behulp van fitnessvideo’s hoef jij je workout niet zelf te bedenken, maar volg je gewoon de fitnessinstructeur op de video. Aangezien er ontzettend veel video’s online staan, kun je vaak voor een andere kiezen. Zo kun je de ene keer bijvoorbeeld focussen op beenspieren en armspieren en in een andere video op buikspieren. Thuis sporten voor de tv aan de hand van fitnessvideo’s is bovendien motiverend. Een fitnessinstructeur begeleidt jou namelijk met bemoedigende woorden door de workout heen, waardoor de workout vaak een stuk makkelijker en korter lijkt. En nog een groot voordeel aan het sporten via online fitnessvideo’s: het is helemaal gratis!

Zoek afwisseling

Iedere dag dezelfde workout gaat na een tijdje vast vervelen. Om motivatie te blijven behouden om te gaan fitnessen thuis, is het daarom goed om voor afwisseling te kiezen. Of je nu thuis gaat sporten om in shape wilt blijven of voor afvallen: een van de beste tips voor thuis sporten is door de workouts met elkaar af te wisselen. Wanneer jij namelijk iedere keer dezelfde workout doet, kan het gaan vervelen en hierdoor kun je minder motivatie krijgen. 

Bovenstaande tips kunnen jou erbij helpen om gemotiveerd blijven om thuis te gaan sporten. Hoewel het af en toe best lastig kan zijn om gemotiveerd te blijven voor een thuis workout, is het natuurlijk altijd goed om te gaan sporten. Sporten is goed voor verschillende doeleinden. Zo is sporten natuurlijk goed om af te vallen, om in shape te blijven of omdat je het gewoon leuk vindt om te doen. Nu we waarschijnlijk voorlopig nog wel even in lockdown zitten, zitten we nog wel een tijdje vast aan het thuis sporten. Probeer er dus het beste van te maken totdat je de sportschool weer in kunt duiken voor jouw sportsessies.