Help, door de coronacrisis zijn alle sportscholen dicht… Hoe kom ik nu nog aan mijn beweging? Geen paniek, wij hebben de beste workout oefeningen voor thuis op een rijtje gezet. Lees het hieronder!

#1 Touwtjespringen

De beste workout oefeningen voor beginners om thuis uit te voeren? Ga touwtjespringen! Grote kans dat je dit de hele dag deed toen je een kind was, maar wist je al dat dit ontzettend goed voor je is? Touwtjespringen zorgt er namelijk voor dat jij mega snel vet verbrand. Deze sport is vooral goed om je benen en billen in shape te krijgen. Wel is deze thuis workout aardig intensief, dus bouw het langzaam op. Begin ongeveer met een sessie van een kwartier en breid dit steeds verder uit.

#2 Squat met weerstandselastiek

Een goede billen workout voor thuis? Pak dan je weerstandselastiek erbij en ga squaten. Bij de eerste oefening moet je de band om je bovenbenen  plaatsen, je benen iets uit elkaar te zetten en te gaan squaten. Herhaal dit ongeveer twintig keer en ga door naar de volgende oefening. Bij deze oefening zit de elastiekenband nog steeds op dezelfde plek en ga je in squat-stand een aantal stappen naar links en een aantal stappen naar rechts. Absoluut goede workout oefeningen voor thuis om strakke billen te creëren.

#3 Just dance en Zumba

Grote kans dat jij nog ergens op zolder een Wii hebt liggen die nu goed van pas kan komen. Je kunt namelijk heel makkelijk een dans workout thuis organiseren met het Wii spel Just dance. Probeer de bewegingen van het spel mee te doen en haal de hoogste punten. Heb jij geen Wii? Doe dan een Zumba workout voor thuis. Zoek op YouTube een instructie video op en probeer de pasjes mee te doen. Ook superleuk om samen met je gezinsleden of vriendinnen te doen.

#4 Kettlebell oefeningen

Een goede dagelijkse workout voor thuis is om met een kettlebell te experimenteren. Een kettlebell is een gewicht met een handvat eraan. De meeste kettlebells beginnen vanaf 4 kilo en kunnen oplopen tot 48 kilo. Deze oefeningen zijn zeker ook als beginner goed vol te houden. Ga bijvoorbeeld squattten terwijl je de kettlebell vasthoudt en tussen je benen laat hangen. Of ga op een matje liggen, met je knieën omhoog, en tik met de kettlebell je knieën aan. Daarbij is het belangrijk dat je onderrug op het matje blijft.

#5 30 minuten workout voor thuis

Ben jij toe aan een full body workout voor thuis? Bekijk dan onderstaande video en probeer de oefeningen mee te doen. Pas er wel mee op dat je niet doorslaat en je spieren overbelast raken. Zeker als beginner is het belangrijk om je workouts en conditie langzaam op te bouwen.