De koude wintermaanden zijn weer op komst, en misschien heb je daarom wel extra veel zin in een hele nieuwe look. En hoe kun je dit beter doen dan met een geheel nieuw kapsel? Denk aan een nieuw kleurtje of misschien gewoon een heel ander kapsel dan dat je nu hebt. Om jou op weg te helpen om deze keuze te maken, vertellen wij jou in dit artikel alles over de haartrends van dit najaar. 

Mini-vlechtjes

Vlechten gaan natuurlijk nooit vervelen, maar dit najaar gaan we vooral echt de mini-vlechtjes zien. Dit gaat dan niet om je hele haar, maar voornamelijk mini-vlechtjes die je willekeurig door je haar heen plaatst. Een groot voordeel van deze haartrend is dat het super simpel is om te maken en ook nog eens heel snel klaar is. Binnen no time heb jij zo een een nieuw kapsel, dat ontzettend on trend is de komende maanden. Nog een voordeel is dat je de vlechtjes in veel gevallen meerdere dagen kunt laten zitten. 

Schuine pony

Pony’s als kapsel zien we al jarenlang voorbijkomen. Echter zal je dit najaar vooral de schuine pony veel gaan zien. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan, of bij jouw kapper laten knippen. Hoe dan ook, is een schuine pony een echte trend, en geeft het jou een hele nieuwe uitstraling. Het hoeft dan ook geen hele strakke pony te zijn, lekker rommelig staat juist ontzettend leuk en modern. Als je echt voor een hele nieuwe look wilt gaan, is dit zeker het proberen waard. 

Hoge paardenstaart

Een echte favoriet die we ook in andere seizoenen veel zagen is de hoge paardenstaart. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat deze haartrend ook dit najaar weer helemaal hip is. Dat is dan ook niet gek, want deze haartrend is echt enorm leuk. Het geeft net even dat beetje extra dan bij een normale paardenstaart. Je zou de hoge paardenstaart nog kunnen afmaken met een leuke scrunchie.

Half opgestoken

Deze haartrend zien we de laatste tijd al veel voorbijkomen, dus dat is dit najaar niet anders: een half opgestoken kapsel. Hiermee wordt bedoeld dat je haar voor de helft omhoog, en de andere helft omlaag gedaan wordt. Een half opgestoken kapsel is al tijden enorm populair. Het ziet er verzorgd en stijlvol uit en kost je bovendien maar weinig tijd. Je kan dit kapsel nog afmaken door er bijvoorbeeld een haarspeld of scrunchie aan toe te voegen. 

Kort haar

Je ziet het steeds vaker: vrouwen met lang haar die opeens voor een korter kapsel gaan. Dat is niet gek, want het is heel hip. We kunnen je dan ook garanderen dat de komende maanden ook veel korte kapsels voorbij gaan komen. Uiteraard kun je hierbij zelf kiezen hoe kort je het wilt hebben. Veel vrouwen kiezen ervoor om het ook weer niet té kort te knippen, want dan past het nauwelijks meer in een staart of knot. De lengte van een bob wordt hierbij gezien als perfecte lengte, maar jij beslist uiteindelijk natuurlijk zelf hoe kort je jouw haar knipt.

Een beetje slag

Slag in je haar kan natuurlijk heel mooi staan. Maar iedereen met stijl haar, weet als geen ander dat wanneer je je haar krult er vaak na een paar uur nog maar weinig van over is. Dat is dit najaar geen probleem meer, want juist een beetje slag is helemaal in! Jouw haar hoeft dus geen perfect volume te hebben, maar juist een beetje dat uitgezakte is on trend. Een voordeel van deze trend is dat het heel snel te maken is, want je hoeft je krultang maar heel even door je haal te halen en voilà: er zit een beetje slag in je haar. 

Grote haaraccessoires

Met leuke haaraccessoires kun jij jouw kapsel een hele nieuwe stijl geven. En dat kun je dan ook zeker dit najaar doen, want haaraccessoires zijn dit najaar on trend. Denk aan bijvoorbeeld strikken, bandana’s en haarbanden. En dan niet zomaar strikken, bandana’s of haarbanden, maar allemaal extra groot. Dit najaar kan het wat betreft haaraccessoires niet groot genoeg. Je stapt met deze look misschien wel een beetje uit je comfortzone, maar met deze opvallende haartrend ben je dit najaar zeker niet de enige. 

Trendy haarkleuren

Wil je jouw kapsel pimpen met een nieuw kleurtje? Houd dan de komende haarkleuren maar in je achterhoofd, want deze kleuren zijn dit najaar enorm populair: kaneelbruin, asbruin, cappuccino kleur, donkerbruin, zwart, asblond en koper. Ook highlights kunnen zeker een goede optie zijn voor de komende maanden, hiermee voeg je net dat beetje extra toe aan jouw kapsel.  

Als je de haartrends van dit najaar wilt volgen ben jij de komende maanden wel even zoet. Het is natuurlijk ook maar een kwestie van proberen en kijken welk kapsel jij zelf leuk vindt staan. Uiteraard kun je jouw kapsel ook weer snel veranderen, en het dus een beetje blijven afwisselen. Je bent er in ieder geval zeker van dat je met deze bovenstaande haartrends jouw kapsel weer even een flinke boost geeft voor de komende maanden.