Op welke leeftijd mag een meisje beginnen met het dragen van make-up. Het is een vraag die ouders zich stellen, als hun dochters ouder worden.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om je af te vragen hoeveel make-up een meisje ‘mag’ een dragen zodat het binnen de perken blijft.

In dit artikel vind je tips en informatie over hoe je beste kunt omgaan met dochters die graag willen beginnen met make-up.

Vanaf Welke Leeftijd Make-up?

Stap Naar Volwassenheid Met Make-up

Voor veel meiden is het dragen van make-up een stapje naar volwassenheid. Ze willen dingen gaan ontdekken en daar hoort make-up ook bij.

Het beste is om ze een beetje te begeleiden als ze make-up willen gaan dragen. In de meeste gevallen kan de moeder het beste wat eerste make-up tip en trucs geven.

Gemiddelde Leeftijd Dat Meisjes Make-up Gaan Dragen Daalt

Het dragen van make-up gebeurt op steeds jongere leeftijd. Uit onderzoeken blijkt dat meiden ongeveer 11 jaar oud zijn als met make-up starten.

In veel gevallen starten ze op zo een jonge leeftijd omdat ze graag mee willen met de groep.

De meeste ouders willen graag dat meisjes wachten tot ze 12 tot 14 jaar oud zijn voordat ze beginnen met make-up.

Een uitgebreidere uitleg van het onderzoek kun je hier lezen (Engelstalig).

Piepjonge Beautybloggers

Op youtube en op de verschillende beautyblogs vind je heel jonge meiden die al met make-up bezig zijn. Soms al vanaf 6 á 7 jaar zijn zij bezig met hele make-up looks aan te brengen.

Uiteraard past het wel enigszins bij de barbies en prinsesje spelen. Maar het is goed om die leeftijd het als ouder aan te gaan moedigen.

Begin Subtiel Als Je Start Met Make-up

Als je het goed keurt dat je dochter start met make-up is het belangrijk om niet meteen te beginnen met een hele make-up look.

Begin met het aanbrengen van wat mascara en wat subtiele lippenmake-up, zoals een getinte lipbalsem. Dit is niet te overdreven voor een 11 tot 12 jarig meisje. Af en toe een nagellakje aanbrengen kan ook erg leuk zijn op die leeftijd.

Met het aanbrengen van gezichtsmake-up zoals concealer en foundation kun je beste wachten totdat een meisje tussen de 13 en 14 jaar oud is.

Conclusie: Op Welke Leeftijd Mag Een Kind Beginnen Met Make-up

De ideale leeftijd om met een klein beetje make-up te beginnen is 11 jaar.

Het beste kun je op de volgende manier omgaan met make-up.

11 jaar – Start met een beetje experimenteren met mascara en wat subtiele lippenmake-up, naast het aanbrengen van nagellakjes;
12-13 jaar – Experimenteer samen met je dochter met blush en oogschaduw;
13-14 jaar – Deze leeftijd is het beste om te starten met gezichtsmake-up zoals foundation of BB-cream en een eyeliner.