Je haren kleuren kan soms nog best een dingetje zijn. Soms kan het al lastig zijn om de juiste kleur te kiezen en dan is het ook nog maar afwachten hoe het gaat uitpakken. Bij de kapper je haar laten verven is nou eenmaal duur, daarom kan je het ook prima bij jezelf doen. Voordat je je eigen haar gaat kleuren moet je wel met een paar dingen rekening houden.

Bleken

Als je van jezelf donkere lokken hebt is het onmogelijk om je haar blond te krijgen met een verfpakje uit de winkel. De verf kan dan wel pakken, maar je haar wordt er 9 van de 10 keer een beetje oranje van. Als je je donkere haar wilt blonderen is het handig om dit de eerste keer bij de kapper te laten doen. De kapper heeft hiervoor de juiste benodigdheden wie niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Als je haar na een aantal wasbeurten een beetje gelig oogt, kun je een zilvershampoo gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de gele tint verdwijnt.

Dekking

Als je over je geblondeerde lokken wilt verven, moet je voorzichtig zijn met het kiezen van een kleur. Stel dat je een bruine haarverf bij jezelf gaat aanbrengen, kan het zijn dat je haar na het verven een beetje groen uitvalt. Dat komt omdat er in geblondeerd haar geen pigment meer zit en de kleurbasis bij bruine haarverf is groen. Nu hoef je niet bang te zijn dat jij als Shrek straks rondloopt want het is alleen de ondertoon van je haarkleur.

Uitgroei

Iets waar je je ontzettend aan kan storen, is een uitgroei bij je geverfde haar. Het ziet er niet meer zo verzorgd uit en je wilt graag dat het weer één geheel wordt. Stel dat je van jezelf blond haar hebt en je geverfde kleur is donkerbruin. De verf die jij dan op je uitgroei gaat inzetten kan anders uitvallen dan op je geverfde lokken. Het pigment in je gekleurde haar is anders dan in je oorspronkelijke. Om uit te testen of de haarverf goed is, kun je het op een kleine onderste pluk aanbrengen.

Geld

Je eigen haar kleuren is een stuk goedkoper dan als je het laat doen bij de kapper. Alleen is een kapper wel opgeleid en gespecialiseerd als het gaat over je haar. Als je het bij jezelf doet, ben je niet gegarandeerd dat het goed uitpakt. Als je het daarna moet fixen bij de kapper ben je alsnog veel duurder uit.