Daten is een deel van het leven van dames die vrijgezel zijn en eerlijk gezegd is het best iets wat je kan missen als je al een lange relatie hebt, want de spanning is er ondertussen wel een klein beetje af. Geen paniek dames, wij hebben vandaag een aantal redenen voor je om blij te zijn met jouw lange relatie, want daten is niet altijd makkelijk.

1. Optutten

Je kunt natuurlijk niet verschijnen op een date in je joggingbroek en een drol op je hoofd en natuurlijk vinden wij dames het heerlijk om ons mooi te maken, maar je gaat al snel aan jezelf twijfelen. Zit mijn haar wel goed? Is dit jurkje leuk genoeg? Wel of geen oogschaduw? Het klinkt als een luxeprobleem en misschien is het dat ook wel, maar dates kunnen best stressvol zijn.

2. Ongemakkelijke stiltes

Als je jouw date al een tijdje kent, dan is de kans heel klein dat er ongemakkelijke stiltes zullen vallen. Voor iedereen die zijn date via Tinder of een van de andere honderd datingapps heeft geregeld, is dit minder vanzelfsprekend. Natuurlijk weet je al wel het een en ander van elkaar af, maar toch is het in ‘reallife’ toch heel anders. Vooral als hij ook nog eens nepfoto’s gebruikt.

3. Het afscheid

Dit is de hamvraag van de date: Hoe gaat jullie afscheid worden? Een hand, een knuffel of een kus? Hij denkt hier waarschijnlijk ook over na en hopelijk gaan jullie gedachten dezelfde kant op, want anders wordt dat nog een ongemakkelijk momentje.

4. Geen wederzijdse aantrekkingskracht

Dit is wel een van de vervelendste eigenschappen van daten. Jij ziet hem wel zitten en jij wil nog een tweede date, maar hij denkt daar anders over of vice versa. Het is nooit leuk om afgewezen te worden, maar zeker niet als jij juist dacht dat het wederzijds was.

5. Wittebroodsweken

Als hij leuk is en hij vindt dat ook van jou, dan hoop je dat na de eerste date meer volgen. De wittebroodsweken zijn eigenlijk bestemd voor het huwelijk, maar zijn hier ook van toepassing. Je doet namelijk alles voor het eerst samen en leert elkaar kennen, je zit in die spannende fase waarin je ongemakkelijke vragen van familieleden beantwoord met blozende wangen. Maar buiten dit leer je elkaars nare kanten ook kennen en misschien vind je dit wel doorslaggevend voor jullie verdere datereeks.