Droge lippen, schrale lippen, gebarsten lippen: iedereen heeft er wel eens last van. Gelukkig zijn er veel tips om droge lippen te voorkomen. Wil jij weten hoe je weer zachte gehydrateerde lippen krijgt én houdt? Lees dan onze 20 tips tegen droge lippen.

Tips Tegen Droge Lippen

1: Kokosolie Tegen Droge Lippen

Kokosolie wordt door zijn unieke samenstelling veel beter opgenomen door onze huid dan andere oliën. Hierdoor is het ideaal tegen droge lippen. Breng een paar keer per dag een laagje kokosolie aan op je lippen.

2: Suiker Voor Gladde Lippen

Door dode huidcellen en velletjes van je lippen te verwijderen, houdt je ze zacht en glad. Scrub je lippen daarom één of twee keer per week met suiker.

Meng hiervoor twee theelepels suiker met één theelepel honing. Gebruik na het scrubben een lipbalsem om je lippen ook nog zacht te maken en te verzorgen.

3: Honing Als Lipverzorging Tegen Droge Lippen

Nog een zoetigheid die goed is voor je lippen: honing. Honing is geweldig als moisturizer en heeft ook nog eens antibacteriële eigenschappen. Breng een dun laagje pure honing aan op je lippen of meng het met glycerine.

4: Bescherm Je Lippen

Je lippen zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Vooral koude winterlucht buiten en droge verwarmingslucht binnen zijn funest voor je lippen. De winter kan zorgen voor super droge lippen. Bescherm je lippen daarom door ze goed in te smeren.

5: Komkommer Om Kapotte Lippen Te Voorkomen

Smeer je lippen in met een schijfje komkommer, laat het een kwartiertje inwerken en spoel het af met lauw water. Dit zorgt ervoor dat je lippen gehydrateerd worden en geeft ze tegelijkertijd een vitamine C boost.

6: Blijf Van Velletjes Af Als Je Droge Lippen Hebt

Heb je last van velletjes op je lippen? Ga hier niet aan trekken of bijten. Laat ze zacht worden door een fijne moisturizer te gebruiken of scrub je lippen met de suikerscrub uit tip twee.

7: Vaseline Tegen Droge Lippen

Vaseline is goed voor van alles, zo ook voor je lippen. Een laagje vaseline op je lippen beschermt ze en zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen. Het helpt zeker tegen extreem droge lippen in de winter.

8. Aloë Vera Tegen Kapotte Lippen

De aloë vera plant staat bekend om zijn helende eigenschappen. De binnenkant van de bladeren bevat een gel die goed helpt tegen gebarsten lippen. Smeer je lippen een paar keer per dag in met deze gel.

9: Drink Voldoende Water Als Je Droge Kapotte Lippen Wilt Voorkomen

Soms komt het probleem van binnenuit. Je lippen kunnen bijvoorbeeld droog worden als je te weinig vocht binnenkrijgt. Zorg er daarom voor dat je voldoende drinkt.

10: Lik Niet Aan Je Lippen

Heb je last van droge lippen? Lik er dan vooral niet aan. Je speeksel zorgt er namelijk voor dat je lippen nog droger worden.

11: Olijfolie Tegen Droge Lippen

In iedere keuken is wel een fles olijfolie te vinden. Olijfolie hydrateert ontzettend goed en bevat bovendien vitamine E. Ideaal dus om je (droge) lippen mee te verzorgen. Breng een paar keer per dag een laagje olijfolie op je lippen aan.

12: Voorzichtig Met Facewash

Veel commerciële gezichtsreinigers bevatten ingrediënten die je lippen uitdrogen. Zorg er daarom voor dat deze niet op je lippen komen en breng voor het wassen van je gezicht een laagje lipbalsem aan.

13: Gebruik Een Goede Lippenbalsem Bij Droge Lippen En Velletjes

Iedereen weet natuurlijk dat lippenbalsem een goede optie is. Niet alle lippenbalsems zijn echter even goed. Kies voor een goede lippenbalsem die bijvoorbeeld bijenwas, sheabutter, kokosolie, vitamine E of glycerine bevat.

14: Vermijd Fluoride Bij Kapotte Lippen

De fluoride die in veel tandpasta’s zit, droogt je lippen enorm uit. Probeer daarom een tandpasta te gebruiken die geen fluoride bevat.

15: Luchtvochtigheid En Voorkomen Van Gesprongen En Droge Lippen

Zorg dat de lucht in je huis en op je werkplek niet te droog is. Gebruik een luchtbevochtiger of zet af en toe een pannetje water op het vuur om droge lippen te vermijden.

16: Bescherm Je Lippen Tegen De Zon

Net als je huid, hebben je lippen ook bescherming nodig tegen de zon. Gebruik daarom een lipbalsem met een SPF van ten minste factor 15. Zijn je lippen al droog of gebarsten? Gebruik dan tijdelijk geen SPF, omdat dit je lippen dan kan irriteren.

17: Haal Je Make-up Van Je Lippen

Als je lippenmake-up hebt gebruikt is het belangrijk om je lippen goed te reinigen. Je lipstick of je lipgloss er ‘s avonds afhalen voordat je naar bed gaat is een must. Lippenmake-up verwijderen zorgt niet alleen voor minder super droge lippen maar ook voor algemeen gezondere lippen.

Make-up remover en speciale lippenmake-up kunnen agressief zijn. Dus als je jouw lippenstift of je lipgloss van je lippen hebt gehaald is het verstandig om een vochtregulerende lippencrème aan te brengen voordat je gaat slapen.

18: Sheabutter Tegen Gebarsten Lippen

Sheabutter werkt perfect tegen droge lippen. Het is een intensieve vochtinbrenger en het is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine A, D en E.

19: Check Je Eetpatroon Om Droge Lippen Te Voorkomen

Droge lippen kunnen het gevolg zijn van een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Let daarom op je eetpatroon en zorg ervoor dat je van alle voedingsstoffen genoeg binnenkrijgt.

20: Rozenblaadjes Tegen Droge Lippen

Rozenblaadjes hebben verzorgende eigenschappen en geven je lippen meteen een mooie kleurtje.

Was de blaadjes, week ze een paar uur in melk of glycerine en maal ze fijn. Breng vervolgens enkele keren per dag op je lippen aan.

Samenvatting: 20 Tips Tegen Droge Lippen

Hieronder een snel overzicht tegen super droge lippen:

 • Gebruik wat kokosolie om je lippen te verzorgen;
 • Scrub je lippen regelmatig voor gezonde lippen;
 • Breng wat honing aan op je lippen als moisturizer;
 • Bescherm je lippen met een vochtregulerende crème;
 • Gebruik af en toe een schijfje komkommer om droge lippen te vermijden;
 • Trek geen velletjes van je lippen;
 • Gebruik vaseline om droge lippen tegen te gaan en soepel te houden;
 • Voorkom dat je te vaak je lippen likt. Daar drogen je lippen van uit;
 • Breng een beetje olijfolie aan op je lippen om uitdroging te voorkomen;
 • Wees voorzichtig met gezichtsreinigers;
 • Gebruik regelmatig een lippenbalsem tegen droge lippen;
 • Maak je lippen goed schoon na het tandenpoetsen;
 • Zorg voor een goede luchtvochtigheid om droge lippen te voorkomen;
 • Bescherm je lippen voor de zon;
 • Haal elke dag lippenmake-up van je lippen tegen uitdroging;
 • Smeer af en toe wat sheabutter op je lippen om uitdroging te voorkomen;
 • Eet gezond;
 • Experimenteer eens met rozenblaadjes op je lippen.