Het kan een uitdaging zijn om je lipstick voor een hele dag goed te laten zitten. Even tussendoor naar het toilet om je lippenstift bij te werken kan veel tijd kosten. Die tijd om met make-up bezig te zijn heb je niet altijd op school, studie of werk.

Gelukkig bestaan er ook lipsticks met formules die langer blijven zitten. Maar ook deze kunnen in de loop van de dag hun effect verliezen.

In dit artikel lees je tips over het langer laten zitten van lippenstift. Zelfs als deze lipstick niet claimed dat deze de hele dag blijft zitten.

Een goede basis leggen zorgt er voor dat je lippenstift langer goed blijft zitten. Het kost even wat meer qua tijd voordat je (‘s ochtends) de deur uitgaat maar het bespaart je tijd als je onderweg bent.

Lipstick Langer Laten Zitten Door De Dag Heen

Het Gebruik Van Langzittende / Long Lasting Lipstick

Je kunt naast de trucjes die wij in de volgende alineas ook kiezen voor een lippenstift met een formule die er voor zorgt dat je lipstick langer blijft zitten.

Maar er kleeft een nadeel aan deze langzittende lipsticks. De ze type lippenstiften zorgen er namelijk voor dat je lippen uitdrogen. Dus als je al droge lippen hebt kun je beter kiezen voor een normale lipstick en de onderstaande stappen volgen.

Verzorg Je Lippen Goed Zodat Je Lipstick Langer Blijf Zitten

Door je lippen goed te verzorgen zorg je ervoor dat je lippenmake-up zoals lipstick en lipgoss langer blijft zitten. Ook als je weinig lipstick draagt is het verstandig om elke week je lippen te verzorgen door zachtjes te scrubben.

Er zijn enkele lippen scrub producten kant-en-klaar te koop zoals bij Lush (Popcorn Lip Scrub) en bij The Body Shop (Lip Scuff).

Hiermee kun je op eenvoudige wijze je lippen zachter maken en verzorgen.

Je kunt ook je eigen scrub maken, door middel van suiker en vaseline of wat zeep welke zacht is voor de huid. Door dit mengsel op je lippen te smeren kun je met een tandenborstel eenvoudig en voordelig je lippen scrubben.

Naast dat je wekelijks je lippen scrubt is het verstandig om dagelijks een lippen moisturizer te gebruiken. Ook een lipbalsem kun je gebruiken om je lippen in goede conditie te houden zodat je lipstick langer blijft zitten.

Gebruik Een Lipliner Zodat Je Lipstick Beter Op Zijn Plek Blijft

De tweede stap om lippenstift langer te laten zitten is door een lipliner te gebruiken. Je kunt een nude kleur lipliner gebruiken zodat het niet zo opvalt.

Door een lijn te trekken langs je lippen blijft de lipstick welke je hierna aanbrengt beter op zijn plaats.

Nog een stapje verder is om je lippen in zijn geheel in te kleuren met een lipliner. Dit werkt dan als een goede basis voor je lippen zodat je lippenstift extra goed en lang blijft zitten.

Het enige probleem is dat je lippen wat droger worden als je deze hebt ingekleurd met lipliner. Dus als je al droge lippen hebt is het af te raden om je gehele lippen in te kleuren met een lipliner.

Gebruik dan lipliner alleen rond je lippen.

Aanbrengen Van Lipstick Zodat Het Langer Blijft Zitten

Nu is het tijd om daadwerkelijk lipstick aan te brengen. Het is verstandig om een lippenkwast te gebruiken om de lippenstift aan te brengen in plaats direct vanuit de lipstick tube (buisje) te werken.

Vanuit de tube werken is handig om je lippen snel bij te werken als je onderweg bent. Maar als je dat juist wilt voorkomen is het aan te raden om rustig je lippenstift aan te brengen met een speciaal lipkwastje. De meeste lippenkwastjes zien er uit zoals de afbeelding hieronder.

Gebruik Poeder Om Lippenstift Langer Te Laten Zitten

Om het geheel af te werken is het verstandig om een klein beetje translucent poeder op je lippen aan te brengen nadat je de lipstick hebt aangebracht. Ga als volgt te werk.

  1. Druk een tissue op je lippen nadat je de lipstick hebt aangebracht;
  2. Breng een beetje translucent poeder aan op je lippen met een gewone poederkwast;
  3. Je kunt voor een extra touch nog een klein laagje lipstick aanbrengen.

Samenvatting Van Het Langer Laten Zitten Van Lipstick

Hier volgt de stappen in het kort die hierboven besproken zijn over het langer laten zitten van lippenstift.

  1. Verzorg je lippen door wekelijks te scrubben;
  2. Breng dagelijks een moisturizer of lipbalsem aan op je lippen;
  3. Gebruik een lipliner om een lijntje langs je lippen aan te brengen (eventueel je lippen mee in te vullen)
    Breng de lipstick aan met een lipkwastje;
  4. Breng een beetje translucent poeder aan zodat de lipstick goed blijft zitten.