Natuurlijk is het leuk om met vriendinnen de wereld te ontdekken en leuke dingen te doen. Maar het is ook zeker aan te raden om af en toe eens alleen op pad te gaan. Tenslotte zal je het de rest van je leven met jezelf moeten uithouden, dan kan de band beter maar goed zijn toch? Door af en toe dingen te ondernemen in je eentje, leer je jezelf nog beter kennen en daar heb je je hele leven profijt van. Hier dus een lijstje met dingen die een keer in je eentje zou moeten doen:

1. Shoppen

alleen-shoppen

We beginnen rustig. Wellicht heb je wel eens in je eentje geshopt en heb je gemerkt hoe bevrijdend dat is. Je hoeft nooit op iemand te wachten en kan precies de winkels uitkiezen die voor jou helemaal het einde zijn. Belangrijk onderdeel bij shoppen is keuzes maken, je kan natuurlijk niet de hele winkel leegkopen. Dat is ook meteen waarom shoppen in je eentje zo goed voor je is, je moet je eigen keuzes maken en hebt niemand om advies aan te vragen.

2. Bioscoop

Het wordt al iets spannender. Je gaat in je eentje naar de bios en moet dus maar één kaartje halen en vervolgens maar één cola met één bak popcorn. En dan moet je ook nog in je eentje die zaal inlopen en je plekje zoeken. Deze gedachtes schrikken je misschien ontzettend af en dat is te begrijpen. Maar geloof me, er is niemand in de bioscoop die het opvalt dat jij alleen bent en als iemand het wel ziet zal diegene echt niet denken dat je geen vrienden hebt. Als de film eenmaal begint kun je toch niet meer praten. Je zult dus merken dat in je eentje naar de bioscoop gaan minstens net zo leuk is als met vriendinnen.

3. Museum

photo-1458240598330-ccda17524e5c

In een museum rondlopen kan ontzettend rustgevend werken. Normaal gesproken bespreek je alles wat je ziet met je gezelschap maar dit zorgt er vaak ook voor dat je niet echt de tijd neemt. Als je alleen bent kun je zelf bepalen hoelang je naar een kunstwerk blijft staren.

4. Concert

Als je een muziekliefhebber bent dan is alleen naar een concert gaan echt een bevrijding. Je kunt namelijk optimaal genieten van de muziek zonder tussendoor ook nog even je weekend te moeten bespreken of bier voor iedereen te moeten halen. Ook kun je ongegeneerd keihard meezingen en dansen zonder dat iemand zich voor je hoeft te schamen. Nog een kleine tip: als je als meisje alleen bent loop je zo door de massa heen naar boven, niemand die er iets van zegt als je lief lacht 😉

5. Vakantie

alleen-vakantie

Voor de echte diehard einzelgängers is alleen op vakantie het ultieme genot. Uiteraard kun je opnieuw precies doen wat je zelf wil. Zoals lekker luieren aan het zwembad of juist door de stad slenteren. Mocht je alleen op vakantie gaan nog een beetje te heftig vinden kun je natuurlijk beginnen met een weekendje weg. Grote kans trouwens dat je leuke mensen leert kennen tijdens je vakantie en zo dus op z’n tijd nog steeds gezelschap hebt.

Stap dus eens uit je comfortzone en onderneem dingen in je eentje. Mocht je het doodeng vinden dan is het natuurlijk verstandig om niet meteen met een vakantie van twee weken te beginnen. En voel je je bij je einzelgänger avontuur toch niet helemaal op je gemak, dan kun je natuurlijk altijd je vriendinnen bellen.