De zomer is weer begonnen en dat betekent dat de jurkjes weer uit de kast kunnen worden getrokken. Het liefst showen we hierbij onze mooie bruine benen alleen laat dat kleurtje soms wat langer op zich wachten dan dat wij zouden willen. Toch hoeft dat geen probleem te zijn omdat je jezelf op simpele manieren bruiner kan laten lijken. Vraag jij je af hoe je bruin kunt worden zonder zon? Wij hebben de beste tips op een rij gezet.

tips om makkelijk bruiner te lijken

#1 Zelfbruiner

Hoe word je bruiner? Het antwoord is heel simpel: gebruik een goede zelfbruiner. Ondanks dat het woord “zelfbruiner” nog veel mensen afschrikt, omdat ze het associëren met worteltjes oranje, is dat de laatste jaren absoluut niet meer het geval. Er zijn ontzettend veel nieuwe zelfbruiners op de markt gekomen die een groene ondertoon hebben in plaats van een oranje ondertoon. Schrik niet van de kleur groen, dit zorgt er namelijk juist voor dat de zelfbruiner jouw lichaam heel natuurlijk bruin laat lijken. Wij hebben een top vijf gemaakt van de beste zelfbruiner:

  1. Bondi Sands
  2. Marc Inbane
  3. St. Moriz
  4. Bali Body
  5. Loving Tan

#2 Drink wortelsap

Je gelooft het nooit, maar je kan sneller bruin worden door wortelsap te drinken. In deze groente zit namelijk het zogeheten stofje betacaroteen, dit zorgt ervoor dat je huidskleur warmer wordt en dus bruiner oogt. Hetzelfde effect krijg je door veel zoete aardappelen, tomaten, spinazie en boerenkool te eten.

#3 Scrubben voor het zonnen

Snel bruin worden is appeltje eitje wanneer jij je lichaam goed scrubt voordat je gaat zonnen. Door te scrubben verwijder je namelijk alle dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je egaler bruin wordt en de kleur zal ook langer aanhouden omdat de nieuwe huidcellen zich weer helemaal moeten ontwikkelen.

#4 Draag wit of pastel

Hoe lijk je bruin zonder de zon? Draag witte of pastelkleurige kleding! Deze kleuren versterken onder andere je gebruinde benen of armen. Toch kan een witte outfit soms ook het omgekeerde effect geven als je van jezelf erg bleek bent. In dat geval werkt pastel beter voor jou omdat dit net wat zachtere warmere tinten zijn.

#5 Ga zonnen bij het water

Hoe word je snel bruin? Ga zonnen aan het water! Uit onderzoek is gebleken dat de reflectie van het zonlicht op het water, dubbel zo hard aan komt op jouw lichaam. Daarom word je ook mega bruin als je met een luchtbedje gaat dobberen op zee, de kans op verbranden is alleen ook dubbel zo groot dus smeer je altijd goed in.

#6 Gebruik een olie

Bruin worden in de schaduw is ook zeker mogelijk. Smeer bijvoorbeeld je benen in met een ietwat gekleurdere olie, door de glans oogt je lichaam al een stuk gezonder en sexyer. Tevens trekt olie ook de zon aan, waardoor je veel sneller bijkleurt. Vergeet je niet altijd eerst in te smeren met zonnebrand.