We vinden het allemaal vervelend als mascara vlekjes achterlaat of  als mascara uitloopt. Het is een algemeen bekend probleem en heel veel vrouwen hebben het wel een keer meegemaakt.

Vaak gebeurt het omdat de formule van de mascara te nat is, het weer niet meehelpt of je onderste oogleden extra vettig zijn. Oorzaken genoeg waardoor je mascara uitloopt. Gelukkig bestaan er een aantal oplossingen om uitlopen van mascara te voorkomen.

Voorkomen Dat Je Mascara Uitloopt

Foundation En Uitgelopen Mascara

Zorg ervoor dat je pas mascara aanbrengt nadat je andere gezichtsmake-up rond je ogen, zoals foundation of concealer goed is ingetrokken en droog is. Gezichtsmake-up dat nog vochtig is kan zorgen dat het mascara aantrekt, waardoor de kans op uitgelopen van je mascara wordt vergroot.

Oogmake-up Primer Op Je Onderste Oogleden

Gebruik niet alleen oogmake-up primer op je bovenste oogleden maar ook een beetje op je onderste oogleden. Overdrijf niet uiteraard niet om uitgelopen mascara te voorkomen.

Als je een beetje oogmake-up primer op de bovenkant van je pink doet en je het over je onderste oogleden smeert en verdeelt is dat voldoende.

Raak met je bovenkant van je pink je onderste wimpers aan. Zo blijft de mascara, die je zodadelijk aanbrengt mooi op zijn plek. Op de oog make-up primer kun je nog een beetje translucent poeder aanbrengen zodat je verzekert bent dat de makeup primer goed blijft zitten.

Maak Je Mascara Altijd Schoon Om Uitgelopen Mascara Te Voorkomen

Als je wilt de kans wilt verkleinen op het uitlopen van je mascara hebben wij nog een goede tip. Maak elke keer (voor de meeste van jullie elke dag dus) je mascaraborsteltje eventjes schoon. Haal het mascaraborsteltje uit het mascara flesje en wrijf het enkele malen over een tissue of over een watje. Dit zorgt er niet alleen voor dat je mascara minder snel uitloopt maar ook dat je mascara beter werkt en je wimpers er gewoon mooier uitzien. En dat is natuurlijk het doel van mascara.

Waterproof Mascara En Mascara Met Een Droge Formule

Waterproof mascara is altijd een goede optie om vlekken en het uitlopen tegen te gaan. Als je geen waterproof mascara kan of mag gebruiken kies dan voor een mascara met een droge formule.

Het enige nadeel is dat mascara met een droge formule sneller bederven. Om de drie maanden is het noodzakelijk om een nieuwe mascara met een droge formule te kopen.

Voor mascara met ander soort formules houden het iets langer uit. Maar ook met deze type mascara’s is het verstandig als je om de drie maanden een nieuwe aanschaft. Zo houdt je gegarandeerd bacteriën buiten de deur.

Let op! Alhoewel waterproof mascara iets beter helpt tegen het uitgelopen mascara, is het niet een garantie dat nooit meer je mascara zal uitlopen.