Wil je heel graag solo reizen, maar durf je niet zo goed? Omdat je niet weet wat je te wachten staat en of je je er wel comfortabel en veilig zult voelen? Zeker als jonge vrouw zijn dat belangrijke dingen om rekening mee te houden bij je allereerste solo reis. In dit artikel geven we nog meer handige tips voor het maken van solo reizen. En dan is het gewoon een kwestie van: doen! Lees snel verder.

Een weekendje weg

Duik niet meteen in het diepe door een ticket te boeken naar Thailand voor een maand lange backpack vakantie. Begin dichtbij huis en met een korte periode. Zo kun je alvast wennen aan het idee om alleen op vakantie te gaan en een paar dagen van huis weg te zijn. Een mini citytrip in het weekend is perfect om mee te beginnen. Dit kan prima in Nederland zijn in een leuke stad die je graag eens wilt verkennen. Maar een tripje naar Berlijn, Kopenhagen of Lissabon is zeker ook een goede optie voor je eerste soloreis binnen Europa.

Een planning is essentieel

Zonder plannen ben je nergens, dus maak een goede planning voordat je op solo reis gaat. Als je eenmaal je bestemming hebt gevonden waar je graag heen wilt, speur dan het internet af voor leuke dingen die je er kunt gaan doen. Er zijn honderden websites en blogs die je handige tips, hotspots en bezienswaardigheden geven waar je zeker wat aan hebt.

Solo reizen: 5 handige tips!

Boek een accommodatie voor de eerste nacht(en)

Voor een gerust gevoel tijdens het reizen kun je het beste de accommodatie van je eerste nacht alvast boeken. Dit is zeker een fijne tip als je wat langer op vakantie gaat. Het is aan te raden om een hostel te boeken. Hier zitten mede solo reizigers en je maakt een stuk makkelijker aanspraak met andere mensen. Wel zo gezellig en je leert gelijk nieuwe mensen kennen. En vaak zijn hostels stukken goedkoper en zijn ze ook wat meer gericht op backpackers en solo reizigers.

Ook handig om te lezen: Make-up mee op vakantie

Gebruik je verstand, maar volg ook je gevoel

Blijf je gezonde verstand gebruiken tijdens je reis. Helemaal als je bepaalde situaties of personen niet helemaal vertrouwd. Loop ‘s avonds niet alleen over straat en vertel niet tegen iedereen die je spreekt waar je slaapt. Luister naar je gevoel en loop weg bij personen waar je je niet helemaal op je gemak voelt.  En houd er rekening mee dat je niemand kent en er niet snel mensen zijn die je zullen helpen als dat nodig is, denk dus goed na over de keuzes die je maakt.

Solo reizen: 5 handige tips

Maak contact

In hostels zijn er vaak andere mensen die net als jij aan het solo reizen zijn. Maak contact en knoop een gesprek met diegene aan. Je bent tenslotte hetzelfde aan het doe! Vraag waar ze vandaan komen, hoe lang ze hier verblijven etc. Misschien hebben ze nog handige tips voor plekken die je echt moet bezoeken! Wees ook niet bang om buiten de hostels op iemand af te stappen en te vragen of ze nog tips voor je hebben. Locals kennen vaak de beste plekjes, ook de niet super toeristische spots.