Door de Coronacrisis zijn we erg beperkt in ons doen en laten geworden. Zo kunnen we niet meer even de stad in en een wijntje drinken op het terras. Het RIVM raadt dan ook zoveel mogelijk aan om thuis te blijven. Daarom hebben wij voor jou leuke dingen om thuis te doen op een rij gezet.

Wat te doen alleen thuis

#1 Een thuis spa

Wat te doen thuis met je vriendin? Organiseer een eigen spa dag. Neem een lekker bad, doe een maskertje op, geef je huid een boost en lak bijvoorbeeld elkaars nagels. Het zijn stressachtige tijden door het coronavirus dus het is belangrijk om op tijd je rust in te lassen. En zo’n spa middag is daar echt perfect voor.

#2 Bakken maar

Zoek jij leuke dingen om te doen met je vriend thuis? Ga dan met z’n tweeën de keuken in en ga de meest heerlijke dingen bakken. Meringues, een appelcake, chocoladetaart: maak waar jullie zin in hebben. Een hele middag samen in de keuken staan is ook nog eens hartstikke goed voor jullie relatie en de perfecte gelegenheid om elkaar een beetje te pesten.

#3 De perfecte selfie

Leuke dingen bedenken om te doen als je alleen thuis bent, kan soms nog best lastig zijn. Wat dacht je ervan om deze middag de perfecte selfie te maken? Neem uitgebreid de tijd om je haar en make-up te doen en zoek het beste licht in je huis op. Gooi er een mooi filtertje overheen en hij is klaar om op Instagram gezet te worden. Laat die likes maar binnenstromen!

#4 Dansen

Wat te doen als je thuis zit? Zet alle meubels aan de kant en ga lekker dansen. Roep je partner erbij en leer met elkaar een dans zoals de tango. Op YouTube staan genoeg tutorials waarin ze stapje voor stapje een dans uitleggen. Ook is het natuurlijk heerlijk om muziek op te zetten en daar gewoon fanatiek op te dansen. Een wijntje erbij en je hebt een eigen thuis-disco.

#5 Serie bingewatchen

Een serie bingewatchen, dat is absoluut één van de leuke dingen om thuis te doen als je je verveelt. Hou je van een grappige serie? Of ben je toch meer van de crimes? Op Netflix staan vrijwel alle goede series dus speur daar even lekker rond en zoek iets leuks uit. Dekentje, kopje thee en een grote reep chocolade erbij en jouw middag kan niet beter.

#6 Grote schoonmaak

Wat zijn nou nuttige dingen om te doen als je alleen thuis bent? Houd een grote schoonmaak! Zet de radio erbij aan en poetsen maar. Wellicht dat je afgelopen periode geen tijd had om je huis schoon te maken en dat nu eigenlijk perfect uitkomt. Misschien niet de leukste activiteit om uit te voeren maar wel eentje met een schoon en fris resultaat.

#7 Sporten

Wat te doen alleen thuis? Ga lekker sporten. Nu we met z’n allen binnen zitten, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat we ook echt stilzitten. Trek de achtertuin in, zet een lekker muziekje op en sporten maar. Met een aantal attributen zoals een springtouw of gewichten kom je al heel ver. Succes!