Hoog waarschijnlijk dat je volop aan het genieten bent van je vakantie als je dit leest. Er tussenuit glippen en het eerste beste vliegtuig pakken, wat een heerlijk idee. Maar wie zegt dat je niet net zo’n leuke vakantie kunt hebben als je thuisblijft? Wij hebben de leukste activiteiten op een rij gezet voor als je niet op vakantie gaat.

Thuisvakantie activiteiten

#1 Vakantie in eigen land

Wat te doen in de vakantie als je thuis zit? Trek erop uit in eigen land! Grote kans dat er nog genoeg plekken in Nederland zijn waar jij nooit bent geweest en die zeker een bezoekje waard zijn. Is het heerlijk weer in ons kikkerlandje? Ga dan lekker naar het strand. Neem een boek mee, luister muziek, bestel een cocktail… Huh hebben we het nog steeds over activiteiten in Nederland? Nou en of, enjoy!

#2 Maak een dagtrip naar het buitenland

Thuis vakantie vieren kan heerlijk zijn maar misschien heeft dit niet jouw eerste voorkeur. Wellicht kan jij niet op vakantie omdat het op financieel gebied even tegenzit of waren alle goede last minutes al weg. Maar daar hebben wij een goed alternatief voor, namelijk een dagtrip naar het buitenland. In Nederland zijn er ontzettend veel organisaties die dagtripjes, naar bijvoorbeeld Parijs of Londen, verzorgen. Je stapt in de nacht op de bus, vertoeft de hele dag in de desbetreffende stad en reist ‘s avonds weer terug naar Nederland. Deze buskaarten variëren meestal tussen de 30 en 50 euro. Met deze activiteit ben je er toch nog even tussenuit.

#3 Geef je kamer een make-over

Niet op vakantie gaan betekent ook dat jij tijd hebt voor activiteiten waar je in het drukke dagelijkse leven niet aan toe komt. Wil jij al jaren eigenlijk je kamer een make-over geven? Dan is nu je kans! Verf je muren, vervang je meubels en ga op zoek naar leuke accessoires. Struin Pinterest af voor de mooiste inspiratie en ga aan de slag. Niet zoveel geld voor een hele make-over? Breng dan een bezoekje aan de kringloopwinkel op kijk op marktplaats. Soms is het even zoeken maar er zitten zeker pareltjes tussen. Good luck, girl!

#4 Naar een pretpark

Heb je vriendinnen die tijdens de vakantie ook thuisblijven? Trommel ze dan op en breng een bezoek aan een pretpark. Nederland stikt van de leuke attractieparken dus daar hoeft het niet aan te liggen. Vaak lopen er acties waarbij je kaartjes kan scoren voor een leuk prijsje. Houd bijvoorbeeld Vakantieveiligen in de gaten.

#5 Huur een bootje

Leuke vakantie ideeën voor thuis? Huur een bootje! In ontzettend veel Nederlandse plaatsen kan je een bootje huren. Trommel je vrienden op, sla genoeg eten en drinken in en geniet van een relaxed middagje. De ideale activiteit tijdens een heerlijke zomerse dag.

#6 E-steps huren

Zin een avontuurlijke activiteit? Huur dan samen met je vrienden een dagje elektrische steps. Het ‘’vervoersmiddel’’ is nog iets vrij nieuws maar zeker de moeite waard om uit te proberen. Verken de omgeving en geniet!

#7 bezoek een festival

Wist je al dat in de zomer de leukste festivals in Nederland plaats vinden? Lucky you dat jij gewoon thuis bent 😉. Naast grote festivals, zijn er vast ook een aantal kleine te vinden in jouw regio. Ben je niet zo van de muziekfeesten? Ga dan op zoek naar een foodfestival bij jou in de buurt.

Klik hier voor de leukste festivals van deze zomer.

Nog meer vakantie activiteiten voor als je thuis bent

 • Naar de bioscoop
 • Naar het zwembad
 • Picknicken
 • Wijnproeverij
 • High tea’en
 • Scooters huren
 • Een boek lezen
 • Een cursus volgen
 • Naar de dierentuin
 • Naar het museum
 • Marktjes bezoeken
 • Karten
 • BBQ’en
 • Een Netflix-marathon houden