Weet jij van jezelf wat jouw goede en slechte eigenschappen zijn? Soms is dat best moeilijk om dat over jezelf uit te spreken. Maar wist jij al dat jouw sterrenbeeld wat verklapt over jouw slechte karaktereigenschappen? Lees hieronder je horoscoop.

slechte eigenschappen lijst

Steenbok (22 december – 19 januari)

Ieder persoon heeft zo zijn goede en slechte kwaliteiten. Dat is helemaal niet erg want het is nou eenmaal onmogelijk dat je als mens “perfect” bent. Jij als Steenbok hebt er soms moeite mee om mensen in je leven te laten. Vertrouwen is bij jou best een dingetje en daarmee kan je af en toe mensen afstoten. Het is een goed teken dat je niet zomaar iedereen vertrouwt, maar pas er wel voor op dat je de goede mensen niet wegduwt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

De slechte persoonlijke eigenschappen van een Waterman? Zij kunnen er nog wel eens moeite mee hebben om dingen op een subtiele manier te brengen. Als Waterman neem jij absoluut geen blad voor je mond en zeg je altijd wat er in je opkomt. Mensen weten bij jou wel zeker dat je altijd eerlijk bent maar pas er wel voor op dat je mensen niet kwetst met je mening. Sommige dingen kan je beter voor jezelf houden 😉.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen vinden het soms moeilijk om iemand anders gelijk te geven, noem het eigenwijs. Als zij iets voor ogen hebben moet dat ook op die manier gebeuren. Wanneer iemand eigenlijk met een betere oplossing komt, willen Vissen dat niet toegeven. Het is goed dat je altijd standvastig bent maar let er wel op dat je hier niet in doorslaat. Andere mensen kunnen soms ook gewoon gelijk hebben.

Ram (21 maart – 19 april)

De slechte kwaliteiten van een Ram zijn dat ze niet goed kunnen plannen en erg chaotisch zijn. Wanneer je binnenkort een feestje hebt, moet je daar van tevoren wel minimaal 10 keer aan worden helpen herinnerd. Anders vergeet je het met de kortste keren. Hierdoor komt het nog wel eens voor dat jij een dubbele afspraak hebt. Wat best irritant kan zijn voor de mensen met wie jij omgaat. Wellicht dat een agenda aanschaffen de gouden tip voor jou is!

Stier (20 april – 20 mei)

Iedereen heeft zo zijn minder goede eigenschappen, zo ook de Stier. Als Stier zijnde let jij erg op je geld. Eigenlijk is dat helemaal geen slechte eigenschap alleen sla jij er wel een beetje in door. Bij iedere uitgave denk jij 10 keer na, ook al is het maar een bedrag van een paar euro. En iemand zomaar trakteren op een kopje koffie? Dat zit er bij jou niet in, terwijl jouw vriendinnen dat af en toe wel bij jou doen. Het is zeker goed van je dat je geen gat in je hand hebt, maar pas er wel voor op dat je niet gierig wordt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen kunnen soms erg jaloers uit de hoek komen. Dat kan zowel in een relatie als in een vriendschap. Jouw dierbaren zijn erg belangrijk voor jou en soms kan jij bang worden van het idee dat je hen kwijtraakt. Daardoor kan je soms wat jaloers overkomen als jouw vriend bijvoorbeeld liever wat met zijn vrienden gaat doen dan met jou. Misschien helpt het voor jou om je gevoelens van je af te schrijven. Grote kans dat dat jaloerse gevoel dan gaat krimpen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Ook de Kreeft heeft zo zijn goede en slechte eigenschappen. Bij de Kreeft kan het nog wel eens voorkomen dat hij/zij erg onzeker is. Dit wil jij niet laten zien aan de buitenwereld en daarom neem je soms een kattige houding aan. Pas er wel mee op dat mensen jou hierdoor niet gaan mogen. Wanneer je ietwat onzeker bent, helpt het beter als je dit met je vriendinnen bespreekt.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Als Leeuw zijnde ben jij erg gefocust op jezelf. Wanneer je met vriendinnen afspreekt kan het nog wel eens voorkomen dat jij net iets te veel over jezelf praat. Vergeet ook geen belangstelling te tonen in jouw vriendinnen. Hoe leuk zij het ook vinden om naar jouw verhalen te luisteren, willen zij soms ook wel aan het woord zijn.

Maagd (23 augustus – 22 september)

De Maagd heeft er soms wat moeite mee om een eigen mening te hebben. Je bent al snel bang dat jij anderen kwetst en daarom zeg je liever wat zij willen horen. Dit zorgt er alleen wel voor dat mensen nooit zo goed weten of je nou echt eerlijk bent. Onthoud dat je mensen nooit kwetst met jouw mening als je het op een subtiele manier brengt. Dit is fijner voor zowel je omgeving als voor jezelf.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Roddelen, een activiteit waar de Weegschaal best wel goed in is. In de meeste gevallen doe je dit niet met slechte intenties. Alleen wanneer jij een roddel ergens hebt gehoord, vind jij dat lastig om het voor je te houden. Pas er wel mee op dat mensen jou hierdoor minder gaan vertrouwen. Als het andersom bij jou zo was, zou je het vast ook niet prettig vinden 😉.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Jouw wil is vaak wet als Schorpioen zijnde. Als iets niet gaat hoe jij iets in gedachte had, raak jij in paniek en kan jij dat af reageren naar de buitenwereld. Vaak probeer je dan je eigen zin door te draven tot je gelijk hebt. Dit kan soms ietwat verwend overkomen. Wanneer iets niet op jouw manier gaat, kan het soms ook verrassend goed uitpakken. Probeer eens de touwtjes wat losser te laten.

Boogschutter (22 november – 21 december)

De Boogschutter is soms moeilijk vooruit te branden. Jij noemt het eerder liever lui dan moe maar andere mensen zijn het daar absoluut niet mee eens. Zeker wanneer anderen met jou moeten werken, kunnen zij zich ergeren aan jouw luie gedrag. Pas ervoor op dat je anderen mensen niet laat opdraaien voor jouw werk en neem een iets actievere houding aan.