Het is heerlijk om gezellig met vrienden op stap te gaan en een drankje te gaan drinken, maar het is minstens net zo leuk, misschien nog wel leuker, om gezellig met zijn alle op de bank te kletsen en naar een leuke film te kijken. Daarom hebben wij een lijstje voor je samengesteld met dé films die jouw filmavondje met vrienden en vriendinnen perfect maakt.

Popcorn

We’re the millers

Je pakt een wegloper, een drugsdealer, een stripper en een nerd en je hebt de perfecte samengestelde familie: The Millers. Deze film is geweldig om te kijken op een gezellig filmavondje met vrienden én vriendinnen, want zowel jongens als meiden kunnen deze film waarderen.

David krijgt de opdracht om drugs Noord – Amerika binnen te smokkelen vanuit Mexico. In zijn eentje durft hij de klus niet te klaren, want een man alleen die heen en weer reist tussen Mexico en Noord-Amerika wordt vast en zeker gecontroleerd. Hij besluit een gezin te creëren, want met deze dekmantel denkt niemand dat hij drugs over de grens probeert te krijgen. Er is alleen één klein probleempje, de drugs zijn gestolen.

De film is heerlijk ongecompliceerd en een goede om gewoon gezellig met je vriendengroep aan te zetten. Zelfs als je een half uur niet oplet, dan nog zit je nog helemaal in het verhaal.

The Sisterhood of the Travelling Pants

Dé film die ieder meisje wel gezien moet hebben, is ‘The Sisterhood of the Travelling Pants’. Deze film is perfect voor een gezellig filmavondje met je beste vriendinnen, veel eten en pyjamas.

Lena, Tibby, Bridget en Carmen zijn vier vriendinnen die allemaal zo hun eigen problemen hebben, maar al sinds kleins af aan vriendinnen zijn en elkaar overal doorheen slepen. De meiden gaan op een dag winkelen en passen alle drie dezelfde broek, ondanks dat ze een compleet verschillend figuur hebben, passen ze alle vier in de broek. Ze besluiten de broek te rouleren in de vakantie, de eerste vakantie die ze niet samen doorbrengen. Lena gaat naar Griekenland, Tibby blijft thuis, Bridget gaat op voetbalkamp en Carmen gaat naar haar vader. De meiden maken afzonderlijk van elkaar een heleboel vervelende, maar ook leuke dingen mee.

De film heeft het over vier verschillende persoonlijkheden, dus ieder meisje kan zich wel vinden in één van de vier. Met deze film zal er veel gelachen, maar ook gehuild worden. Perfect voor een meidenavond.

American Pie

Als je gezegend bent met veel mannelijke vrienden, dan is dit zeker een klassieker om samen te kijken, al zijn er vast ook een boel vrouwen die deze film(s) kunnen waarderen. Ik in ieder geval wel.

Vier vrienden vinden dat het tijd is om hun maagdelijkheid te verliezen voordat ze klaar zijn met de middelbare school, maar dit blijkt nog niet zo makkelijk te zijn, zeker niet als hun vijfde vriend die wel ontmaagd is, probeert om hen te saboteren.

Deze film is perfect voor een heerlijk avondje doelloos naar het beeldscherm staren en lachen om de zeer ongemakkelijke situaties waar de vrienden in verzeild raken.

The Bucketlist

Een andere film die perfect is voor een filmavondje met een gemixte vriendengroep is ‘The Bucketlist’. Deze komische tranentrekker is namelijk voor zowel jongens als meiden erg leuk.

Twee mannen op leeftijd ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. Ze zijn totaal verschillend, Edward is een rijke zakenman en Carter een tevreden automonteur, maar als ze horen dat zij beide terminaal zijn, besluiten ze samen de bucketlist van Carter waar te maken.

Leuke film waarin de tegenstrijdige persoonlijkheden van de mannen voor heel wat komische situaties zorgt. Uiteindelijk zal het je aan het eind van de film verbazen dat je toch een traantje laat.