Je herkent het vast wel: je vriend is binnenkort jarig, maar je hebt geen idee wat je hem cadeau moet geven. Lastig! Om je een beetje op weg te helpen, hebben we in dit artikel een paar ideeën op een rij gezet.

Mini surprise party

Een surprise party hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Je hebt geen 100 mensen nodig en ook alle poespas eromheen is vrij overbodig. De meeste mannen vinden dit ‘gedoe’ niet eens zo leuk! Pak het daarom heel klein aan. Nodig zijn échte vrienden uit, zet een paar biertjes koud en koop genoeg chips. Haal eventueel nog een spelletje voor de dag of zet gewoon goede muziek op. Veel meer heb je niet nodig!

Dagje/weekend weg

Is het lastig om een surprise party te regelen? Of doe je gewoon liever iets met z’n tweeën? Dan kun je ook een dagje of weekend weg organiseren! Laat hem alleen weten op welke dag hij vrij moet plannen, maar vertel verder niets. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar zee gaan of een attractiepark bezoeken. Is hij fan van een bepaalde artiest? Dan kun je ook een concertkaartje cadeau geven! Als je budget iets groter is, kun je een leuke hotelovernachting boeken in het buitenland. Een stad als Berlijn, Parijs of Londen is niet ver weg en perfect voor een korte stedentrip!

Sokken of onderbroeken

Oké, het klinkt misschien een beetje suf. Maar er zijn toch veel mannen die erg blij worden van sokken of onderbroeken. Vaak zijn ze zelf te lui om dit te kopen. En als ze dan iets aanschaffen, letten ze niet zo op de look of de kwaliteit. Geef hem daarom eens een paar vrolijke sokken met een gekke print of een paar onderbroeken die wél lang meegaan. Uiteindelijk is hij je echt dankbaar!

Mooie accessoires

Draagt jouw vriend sieraden of petten? Top! Dit is namelijk ook heel leuk om cadeau te doen. Verdiep je wel even in het favoriete merk van je lover. Dan is de kans een stuk groter dat hij het helemaal geweldig vindt.

Interessant boek

Ook mannen lezen boeken. Alhoewel dit wel erg afhankelijk is van de smaak van je vriend. Is hij een sportfanaat? Dan kun je hem een autobiografisch boek geven van een sporter. Andere opties zijn: boeken over psychologie, kookboeken, fotografieboeken, geschiedenisboeken, thrillers, een boek over een specifiek land… en ga zo maar door.

Grappige gadget

Mannen hebben over het algemeen een zwak voor grappige gadgets. Het is niet persé heel nuttig, maar wel heel leuk. Denk aan een grappige flessenopener, een leuke bluetooth speaker of een toetsenbord met gekleurde lichtjes. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Wat heb jij jouw vriend wel eens cadeau gedaan?