De Nederlandse cultuur, voor ons is daar niks vreemds aan en is alles gewoon zoals het is. Wij zijn hier geboren of naartoe verhuist toen we nog heel klein waren. Voor toeristen of mensen die op latere leeftijd in Nederland zijn komen wonen, zijn een aantal van onze gebruiken op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. Wij hebben vandaag een aantal van deze gebruiken voor jou op een rijtje gezet.

Fietsen

Nederland is het enige land waar je meer fietsen dan mensen kunt vinden en waar het ook het veiligste is om je op de fiets te verplaatsen. Rond acht uur in de ochtend stapt heel Nederland massaal op de fiets op weg naar zijn of haar werk. Dit tot grote verbazing van toeristen die in Amsterdam hun ogen uitkijken.

Amsterdam

Nu we het toch over Amsterdam hebben, veel mensen uit het buitenland denken dat Amsterdam en Nederland een en hetzelfde is. Iedere Nederlander woont in Amsterdam. Nu is het feit dat dit gedacht wordt natuurlijk niet zo vreemd, want de meeste weten enkel Amsterdam te vinden.

Drugs

Ondanks dat drugs hier minder legaal is dan sommige denken, verwonderen toeristen zich over de manier waarop in Nederland over drugs gedacht wordt. Waar je in andere landen gearresteerd wordt voor het hebben van drugs, rookt men hier bekant een wietje achter de kinderwagen. Ten minste zo denken mensen uit andere landen erover.

Hagelslag

Hagelslag bij het ontbijt met boter op een witte boterham is iets wat andere culturen zich niet kunnen voorstellen. Hagelslag, sprinkles, horen misschien op een pannenkoek, maar zeker niet op een boterham.

Gefeliciteerd!

Dit is misschien iets wat wij zelf ook niet helemaal begrijpen. Er is er een jarig, hoera, hoera! Dat je het feestvarken feliciteert met zijn verjaardag vinden andere culturen nog tot daaraantoe, maar dat we ook ooms, tantes, neefjes en vriendjes van zusjes feliciteren is vrij onbegrijpelijk.

Drie zoenen

Naast dat we andere mensen dan de jarige feliciteren is er ook nog onze vreemde zoentrend. Niet één, niet twee, nee, maar liefst drie zoenen geven wij Nederlanders aan elkaar. Vreemde gewoonte, vinden mensen uit het buitenland. Nu is deze gewoonte de laatste jaren ook wel wat af genomen, maar dit zorgt dan weer voor ongemakkelijke situaties.