We zijn er mee opgegroeid en zongen verwoed mee met ieder stukje tekst, daarnaast lieten we een traantje bij het vertrek van Kathleen en hadden we een grote bak ijs nodig toen ook Karen en Kristal besloten te wisselen met Hanne, Marthe en Klaasje en er een nieuwe K3 opstond. Op dit moment realiseerden we ons natuurlijk allang dat niet alle teksten bestemd waren voor ons vijfjarige zelf. Vandaag zetten wij 7 liedjes voor je op een rijtje die eigenlijk niet voor kinderoren bestemd zijn.

Heyah Mama

‘Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden, jij mag mij verslinden. Doe het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes.’ Daar stonden ze dan in 1999. Karen, Kristel en Kathleen, die nog vrij onbekend waren, wilden met dit nummer naar het Songfestival. Tegen hun verwachting in, werden ze volledig afgekraakt. Hun bedoeling om de Belgische Spice Girls te worden werd geen werkelijkheid en in plaats daarvan kregen ze het advies om voor Studio 100 kinderen te vermaken met hun muziek. Dat is gelukt. Hun intentie om voornamelijk jongeren en jong volwassenen te vermaken met hun muziek, verklaard waarschijnlijk waarom ‘Heyah Mama’ volstaat met zinnen die geciteerd lijken uit een Bouquet reeks, maar is daarom niet minder vrolijk.

Oya Lélé

‘Ik geef je een stiekeme zoen en niemand die merkt wat we doen’. In dit nummer van Karen, Kristel en Kathleen, dat uitgebracht werd in 2003, staan de meiden te dansen op een tuinfeest in de stromende regen, terwijl ze deze zin meerdere malen vrolijk laten horen. Deze tekst laat dan nog wel wat aan de verbeelding over, want als vijfjarig guppy weet je natuurlijk nog niet wat er in deze zin wordt geïnsinueerd, maar zodra je het wel weet krijgt dit nummer natuurlijk wel een geheel andere betekenis.

Liefdeskapitein

‘Dan draag ik een matrozenmuts en niet veel meer dan dat’. Recht voor zijn raap, dat moeten we toegeven, zelfs een kind weer duidelijk wat hier de bedoeling van is. In het nummer liefdeskapitein, uit 2004, laten de meiden, bij een auditie, een toneelstukje zien in een buiktopje en een hotpants. Ik denk dat ze zeker gescoord hadden bij een ander publiek als ze bovenstaande zinspeling waren nagekomen.

Ali Baba

‘Ik bijt in je oor. Ik kietel je tot het pijn doet. Besnuffel je tot je ‘t uitroept.’ ‘Ik laat me lekker schaken’. Zijn redelijk gewaagde teksten van onze meiden uit 2001. Het gezellig deuntje verbloemd wel een beetje wat de meiden proberen te zeggen, maar als volwassenen prik je daar zo nu en dan toch doorheen. Vooral het zinnetje ‘Ik laat me lekker schaken’, is voor onze ouders vast wel eens een reden geweest om dit liedje over te slaan als er gasten op bezoek waren.

Leonardo

‘Eén kusje op je zachte mond en wie weet wat er daar van komt’. Nu willen wij als volwassen dames natuurlijk maar wat graag één, of twintig, kusjes van Leonardo DiCaprio en hetgeen ‘wat daar van komt’ slaan we waarschijnlijk ook niet af, maar dat een ogenschijnlijk liedje voor kinderen eigenlijk gaat over vrijpartijtje van Leonardo DiCaprio hadden we zo’n tien jaar geleden vast niet verwacht.

Doe maar

‘Jij wil meer. Doe maar, een klein beetje langzaam, ik voel me nog niet klaar om de grote stap te wagen.’ Deze tekst is zo klaar als een klontje. Dit vrij onbekende nummer van K3 stond op het album ‘Alle kleuren’ dat werd uitgebracht in 2000 en geeft sterk het idee dat K3 toch nog probeerde om te scoren bij het oudere publiek. De hele tekst is eigenlijk een toespeling op ‘de daad’ en ondanks dat kinderen zich hier waarschijnlijk niet goed bewust van zijn, zullen onze ouders zich zo nu en dan wel hebben afgevraagd of dit kindvriendelijk is.

Blub, ik ben een vis

‘Maar je weet hoe het is, als je drinkt gaat het mis’. Dat K3 ook nog eens educatief was, dat hadden we niet verwacht, maar deze zin lijkt toch een geheime boodschap te bevatten voor later. Natuurlijk weten we heel goed dat het gaat om het magische drankje dat je laat veranderen in een vis in de gelijknamige film, als je het niet wist, dan weet je het nu, maar toch zou hier wel eens een dubbele boodschap ik kunnen zitten. Laat dat magische drankje maar staan meiden.