De laatste update van Snapchat is bij de meeste gebruikers niet in goede aarde gevallen. Het is bijvoorbeeld veel commerciëler en onoverzichtelijker geworden, waardoor wij al een artikel hebben geschreven hoe je de oude versie terug kon krijgen. Gelukkig heeft Snapchat alle klachten over de update meegekregen en hebben ze besloten om met een nieuwe versie te komen!

Geen verandering

Tijdens een conferentie in San Francisco liet Evan Spiegel, CEO van Snapchat, weten dat er geen verandering zou komen en dat ze de update ook niet ongedaan zouden maken. Hij was er namelijk van overtuigd dat iedereen uiteindelijk het voordeel van de nieuwe update zou gaan zien.

Petitie

Er kwam veel kritiek op wat Evan zei, waardoor er online een petitie werd gestart die binnen de kortste keren al meer dan 1,2 miljoen handtekeningen had. Door al die handtekeningen te verzamelen, werd er gehoopt dat Snapchat weer met een nieuwe update zou komen. En die gebeden zijn nu dus gehoord.

petitie

Snapchat is er eindelijk van overtuigd dat de update van februari irritant was en dus hebben de makers van de app besloten om weer met een nieuw design te komen!

Update

Het bedrijf gaat het oude design van de app niet laten terugkeren, maar wil wel een aantal kleine veranderingen doorvoeren. Met die kleine veranderingen zal het gebruik van de app weer wat makkelijker worden. Er komen waarschijnlijk nieuwe tabbladen bij die het makkelijker maken om verhalen van je vrienden te vinden.

Wanneer Snapchat precies met de nieuwe update komt, is niet bekend. Wel zal het op zeer korte termijn zijn.