Er zijn heel veel verschillende crémes op de markt. De dagcréme, voor het gezicht en voor het hele lichaam en ook dus nachtcrémes.

Daarnaast heb je ook nog de BB-cream en de CC-cream die naast het egaliseren van de huid (zoals bij foundation) ook je huid nog beschermen en verzorgen.

In dit artikel gaan we dieper in op de nachtcréme. Wat kan het doen voor je huid en wat het verschil is tussen een nachtcréme en een dagcréme.

Nachtcréme Kiezen

Door een mooie huid door gezond te eten, drinken en de juiste crémes te gebruiken wordt het resultaat bij het aanbrengen make-up ook beter. En daar doen wij het allemaal voor natuurlijk.

Kenmerken Van Een Nachcréme En Het Verschil Met Een Dagcréme

‘s Nachts vernieuwen je huidcellen. Je huid hersteld zich automatisch bij voldoende nachtrust.

Een nachtcréme helpt je lichaam / huid een handje door er voor te zorgen dat je huid zich op een mooie en vaak snellere manier hersteld.

Een dagcréme zorgt meer voor de bescherming van de huid overdag. Je huid staat overdag bloot aan zonlicht (met ultraviolette straling), wat slecht voor de huid kan zijn.

Daarnaast zit er allemaal hele kleine deeltjes in de lucht. Deze elementen zorgen er voor dat je huid er sneller oud uit gaat zien.

Een goede dagcréme zorgt dat de elementen minder invloed kunnen uitoefenen op je huid.

Dus het verschil tussen een dagcréme en een nachtcréme is: Dagcréme is bedoeld om je huid te beschermen en een nachtcréme om je huid te ‘s nachts te herstellen.

Vanaf Welke Leeftijd Nachtcréme Gebruiken?

Nachtcréme Aanbrengen

De juiste manier van nachtcréme aanbrengen is voor een schone huid te zorgen. Reinig je huid grondig voordat je de nachtcréme aanbrengt.

Haal al de make-up restjes van je huid. Dit zorgt er niet alleen voor dat je huid minder snel uit wordt maar ook dat je huid minder snel gaat ontsteken.

Restjes make-up (en vooral bij oogmake-up) kunnen leiden tot nare infecties.

Droog je gezicht goed af en wacht een paar minuutjes voordat je aan de nachtcréme begint.

Breng wat nachtcréme aan op je vingertoppen en verdeel de nachtcréme al masserend over je gezicht.

Houd rekening met je ogen. Niet alle nachtcrémes zijn geschikt om direct rond je ogen te gebruiken. Gebruik voor je ogen een aparte créme om deze te verzorgen.

Vergeet ook niet je nek in te smeren met nachtcréme. Ook dat deel van je lichaam heeft aandacht nodig en hersteld zich ‘s nachts.

Nachtcréme Voor Jouw Huidtype

Er bestaan veel verschillende soorten huidtypes. Je kunt een vette huid of juist een droge huid hebben. Voor elk type huid moet je even goed kijken wat voor soort nachtcréme je moet kiezen.

In dit overzicht vind je de meeste voorkomende huidtypes en welk soort nachtcréme je het beste kunt gebruiken:

Nachtcréme Vette Huid: Kies voor een nachtcréme dat meer lijkt op een lotion of een gel in plaats van een echte créme.
Goede nachtcrémes kun je bij de verschillende drogisterijen en parfumeries kopen. Aldi bijvoorbeeld verkoopt onder het Lacura een nachtcréme die goed uit de tests komt. Deze kost rond de €3.

Ook Nivea Herstellende Nachtcréme is een goede optie en komt goed uit de reviews. Deze kost rond de €9 bij de verschillende (online) shops. Nivea Herstellende Nachtcréme is verkrijgbaar bij Kruidvat

Nachtcréme Gevoelige En Droge Huid: Als je een droge en gevoelige huid hebt is een verstandig om een nachtcréme te kopen welke oliën bevat die je huid goed soepel houden. Kies voor een echte créme in plaats van een lotion of een gel.

Het merk Biodermal heeft een nachtcréme die geschikt is voor een (zeer) droge huid en kost €9.75 en krijgt goede reviews.

De La Roche-Posay HYDRÉANE Extra Rijk is ook geschikt voor een droge en gevoelige huid. Deze kost €12,60.

Nachtcréme Voor Een Gecombineerde Huid: Als je een combinatie huid hebt, kun je het beste kiezen voor een nachtcréme die voor elk huidtype geschikt is. Nivea Herstellende Nachtcréme is voor een gecombineerde huid zeer geschikt.

Nachtcréme Voor Acne Huid: Het is heel vervelend als je last hebt van acne. Daarom vraagt acne om een ander type nachtcréme dan andere huidtypes.

Clinique heeft onder andere een nachtcréme welke geschikt is onder de naam Clinique Superdefense. Deze is te koop voor rond de €44.

Ook slakkencréme van De Tuinen kan helpen om de huid te herstellen. Deze is te koop bij De Tuinen voor €14,99.

Nachtcréme Voor Oude En Rijpe Huid

Als je merkt dat er meer rimpeltjes komen op je huid kun je voor een nachtcréme kiezen die de rimpelvorming vermindert. Je kunt een nachtcréme al voor minder dan €5 kopen, zoals bijvoorbeeld van Idyl, te koop bij drogisterij.net.

Maar wil je meer halen uit je nachtcréme kun je kiezen voor Age Revitalizer Anti-aging nachtcrème van Dr. Van Der Hoog.