Niet iedereen is gezegend met oneindig lange benen. En dat is ook helemaal niet erg! Ook als je wat kleiner bent kun je er geweldig uit zien. Er is genoeg leuke kleding voor kleine vrouwen. Soms moet je gewoon weten waar je het beste op kunt letten. We delen daarom graag een aantal kledingtips voor de kleine vrouwen onder ons.

kledingtips kleine vrouwen

Kleur

Door kleur op de goede manier te gebruiken, kun je een hoop lengte creëren. Donkere kleuren werken altijd prima. Een zwarte jeans laat je benen een stuk langer lijken. Wil je toch een kleurtje dragen? Een top met leuke print kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat je het combineert met een ander rustig kledingstuk. Daarnaast werkt het ook goed om je hele outfit in hetzelfde kleurenpalet te houden. Hierdoor oog je een stuk minder klein!

Broeklengte

De lengte van je broek is ontzettend belangrijk! Gelukkig hebben verschillende winkels een speciale lijn met mode voor kleine vrouwen. Een broek met veel te lange pijpen staat namelijk niet zo mooi. Het laat je benen nog korter lijken! De perfecte lengte is net over je enkel. Vermijd vooral de capri lengtes (op de kuit, net onder de knie) en rol je broekspijpen niet te vaak om.

Hoge taille

Door de nadruk te leggen op de taille lijken je benen ook langer. Dat klinkt egenlijk best logisch toch? Draag een high waisted jeans of een rokje dat in de taille valt. Ook een wijde palazzo pants met hoge taille staat erg goed. Let er dan wel op dat hij de juiste lengte heeft!

Schoenen

Draag geen schoenen met een hoop bandjes rond de enkels. Kies in plaats daarvan voor een simpele lage schoen, eenvoudige open pumps of perfect aansluitende boots met hak. (Lees ook onze tips om op hakken te lopen zonder pijn!) Je wilt de nadruk zo laag mogelijk leggen zodat je groter lijkt. Overknee laarzen zijn meestal geen succes voor kleine meiden. Tenzij jij je er ge-wel-dig in voelt natuurlijk!

Accessoires

Kleine en subtiele accessoires staan altijd erg mooi. Vooral een smalle riem werkt perfect als je wat kleiner bent. Door een brede en ‘zware’ riem lijk je namelijk nog korter. Draag een dunne riem in je high waisted jeans en zie het verschil!