Wanneer je op een citytrip of op een korte vakantie gaat is het makkelijk om met enkel handbagage te reizen. Maar ook voor langere trips wil je natuurlijk graag een tasje mee voor de spullen die je in het vliegtuig binnen handbereik wilt hebben. Maar hoe zit het nu met make-up in je handbagage?

Mag je wel make-up mee in je handbagage als je op reis gaat met het vliegtuig? Dat is wat veel vrouwelijke reizigers zich afvragen.

In dit artikel geven wij je tips over make-up en over de regels van handbagage bij de meest bekende vliegtuigmaatschappijen.

Regels veranderen, daarom hebben wij links geplaatst naar de afzonderlijke vliegtuigmaatschappijen waar je actuele informatie kunt vinden over make-up en handbagage.

Make-up In Handbagage Op Vakantie

Mag Ik Make-up In Mijn Koffer Meenemen?

Als je een lang op vakantie gaat met het vliegtuig kun je het beste de grote verpakkingen, zoals shampoo in één van je koffer(s) meenemen die je incheckt (de koffer dat in het ruim van het vliegtuig gaat tijdens de vlucht).

Deze koffer(s) mag wel vloeistof (dus ook make-up) bevatten.

Hoeveel Make-up Mag Je Meenemen In Je Handbagage?

Er zijn een aantal algemene regels qua reizen met het vliegtuig en vloeifstoffen. Ook make-up valt onder deze groep vloeistoffen. Dus ook lipstick, crémetjes, en mascara.

Hier vind je de regels op een rij wat betreft vloeistoffen (inclusief make-up):

  • De individuele verpakkingen mogen niet meer dan 100 ml. bevatten. Wil je persé wat vloeistof/make-up mee in het vliegtuig nemen, koop dan reisflesjes. Je kunt reisflesjes krijgen bij de HEMA om verschillende type make-up mee te nemen op reis. Ook verstuivers voor parfum voor in je handbagage zijn te koop.;
  • Kies voor een deodorant stick als je deze wilt meenemen in je handbagage. Wil je wel een deodorant spray mee, stop deze dan in je koffer;
  • De verpakkingen (tubes etc) moeten in een hersluitbaar plasticzakje zitten van maximaal 20 cm x 20 cm. Deze mag niet meer dan 1 liter in totaal bevatten en moet transparant zijn;
  • Het hersluitbare plasticzakje mag niet met een knoop afgesloten zijn;
  • Er mag maximaal 1 hersluitbaar plasticzakje per persoon meegenomen worden in de handbagage;
  • Je moet tijdens de controles het hersluitbare plasticzakje (met o.a. make-up) makkelijk kunnen laten zien;

Maar er is nog meer om je goed voor te bereiden op je reis:

Koop Reisflesjes Voor In Je Handbagage

Zoals we hierboven al hebben aangegeven zijn er verschillende reisflesjes te krijgen. Zo een set aan reisflesjes kun je kopen bij o.a. Drogisterij.net.

Maar er zijn nog meer belangrijke tips:

Een reisflesje is niet alleen handig voor in het vliegtuig zelf maar kun je ook gebruiken tijdens je vakantie zelf. In een reisflesje kun je makkelijk genoeg meenemen voor een weekje vakantie. Mocht je wel wat extra make-up willen gebruiken kun je de gewone verpakking dus gewoon in je koffer(s) stoppen.

Vloeistoffen en Make-up Als Je Gaat Vliegen Met KLM

Bij KLM dien je ook vloeistoffen (dus ook make-up) kunnen tonen in flesjes van 100ml, met maximaal 10 vloeistof verpakkingen (1 liter) in een hersluitbare plasticverpakking.

Lees meer informatie over handbagage bij KLM

Make-up Mee In Het Vliegtuig Bij Transavia

Als je met een Transavia vliegtuig op vakantie gaat gelden ook de standaardregels.

Lees hier meer informatie over handbagage bij Transavia

Make-up In Je Handbagage Bij Corendon

Ook de standaard regels qua handbagage en vloeistof / make-up gelden uiteraard ook bij Corendon.

Lees hier meer over de handbagage bij Corendon

Vloeistoffen En Make-Up Als Je Op Reis Gaat Met easyJet

Als Je met easyJet vliegt mag je ook maximaal 10 containers à 100 ml meenemen, qua vloeistoffen/make-up

Lees hier meer over vloeistoffen in je handbagage bij easyJet

Handbagage Make-up Bij Ryanair

Bij Ryanair gelden de standaardregelementen qua vloeistof ook. Daarnaast zijn er extra voorwaarden bij Ryanair qua handbagage.

Lees hier meer over handbagage als je met Ryanair vliegt

Make-up In Je Handbagage Bij ArkeFly

Bij ArkeFly gelden de standaardregels wat betreft handbagage en vloeistoffen. Uiteraard zijn er nog voorwaarden die voor ArkeFly gelden.

Lees hier meer over de handbagage bij ArkeFly