Hetgeen waar ik ’s avonds het meest tegenaan hik is het verwijderen van make-up. Na een lange dag werken is het verwijderen van make-up het laatste waar je nog op zit te wachten.

Toch is het erg belangrijk dat je elke avond voor het slapen je make-up verwijdert. Waarom en hoe is in dit artikel te lezen.

Make-up Verwijderen Van Je Gezicht

Waarom Moet Je Make-up Verwijderen?

Het verwijderen van make-up is erg belangrijk. Wanneer je gaat slapen met bijvoorbeeld foundation op je gezicht, raken je poriën verstopt waardoor weer puistjes kunnen ontstaan.

Het niet verwijderen van je oogmake-up is ook erg slecht. Doordat mascara hard wordt als het op je wimpers zit kunnen ’s nachts je wimpers afbreken wanneer je de mascara niet verwijdert. Ook bestaat er de kans dat je de volgende ochtend wakker wordt met een oogontsteking.

Allemaal geen fijne gevolgen die je jezelf kunt besparen door ’s avonds tien minuten van je tijd te besteden aan het verwijderen van make-up.

Make-up Verwijderen Met Reinigingsproducten

Er zijn een aantal reinigingsproducten die voor verschillende doeleinden van het verwijderen van make-up gebruikt kunnen worden. Hieronder worden de meest voorname reinigingsproducten genoemd.

Melk: Reinigingsmelk werkt het best wanneer je het aanbrengt op een wattenschijfje. Reinigingsmelk is vooral bedoelt om make-up te verwijderen, zonder de huid te irriteren.

Tonic om make-up te verwijderen: Een tonic is een veelal doorzichtige vloeistof die de huid voedt, verfrist en verzorgd. Het is een fijne aanvulling op de dagelijkse reinigingsmiddelen. Een tonic bereid de huid perfect voor op het gebruik van een dag- of nachtcrème.

Lotion: De reinigingslotion is in werking vergelijkbaar met een tonic. Het grote verschil ligt in de structuur. Waar tonic qua structuur bijna net zo dun is als water, is lotion meer een gel.

Make-up Verwijderen Met Huis, Tuin En Keuken Reinigingsmiddelen

Naast de reiningsproducten die je in de winkels kunt kopen zijn er ook een aantal huis, tuin en keuken middelen waarmee je make-up kunt verwijderen.

Olijfolie is bijvoorbeeld een goed product om oogmake-up te verwijderen. Gebruik echter wel een klein beetje en verwijder je make-up niet elke dag met olijfolie. Het is namelijk erg vet en een overdaad aan vet is weer niet bevorderlijk voor je huid.
Een ander product dat al lange tijd wordt gebruikt om make-up te verwijderen is Vaseline. Ook voor vaseline geldt: less is more.

Hulpmiddelen Bij Het Verwijderen Van Make-up

Naast de reiningsproducten zijn er een aantal hulpmiddelen die van pas kunnen komen bij het verwijderen van je make-up. Hieronder wordt de toepassing van deze middelen uitgelegd.

Wattenschijfjes gebruiken bij het verwijderen van makeup: Wattenschijfjes heb je in verschillende vormen en maten. Deze worden veelal gebruikt om oogmake-up en gezichtsmake-up te verwijderen. Tegenwoordig hebben de meeste wattenschijfjes een geribbelde zijde en een gladde zijde. De geribbelde zijde is ervoor bedoelt om de meeste make-up te verwijderen. De make-up blijft namelijk in de groeven van deze zijde zitten.

Vervolgens kan de gladde kant van het wattenschijfje gebruikt worden om de laatste restjes make-up te verwijderen. Er zijn ook kant-en-klare make-up remover pads te verkrijgen. Dit zijn wattenschijfjes die al in make-up remover gedrenkt zijn. Laatstgenoemde is voornamelijk handig voor op vakantie.

Wattenstaafjes: Wattenstaafjes zijn voornamelijk handig bij het verwijderen van delen van de oogmake-up. Met name ’s ochtends tijdens het opmaken komen deze wattenstaafjes erg van pas.

Uitgeschoten oogpotlood lijntjes of restjes mascara kunnen gemakkelijk met wattenstaafjes verwijdert worden.

Make-up Verwijderen: Het stappenplan

Om je make-up goed te verwijderen zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Wanneer je dit stappenplan volgt ga je met een schone huid naar bed en wordt je met een gezonde huid weer wakker.

Stap 1: make-up remover. Gebruik een make-up remover die voor jouw huidtype geschikt is om je make-up te verwijderen. Het is echt niet erg om een paar wattenschijfjes te gebruiken, ieder restje make-up dient verwijdert te worden.

Stap 2: Tonic. Wanneer je gezicht volledig make-up loos is gebruik je een tonic. Hiermee fris je de huid op en verwijder je de allerlaatste restjes make-up.

Stap 3: exfoliëren . Stap drie dien je een keer per week te doen en dat is het exfoliëren van de huid. Niets meer en niets minder dan het scrubben van de huid om dode huidcellen te verwijderen.

Stap 4: Crème gebruiken . Tenslotte sluit je het verwijderen van je make-up af met het gebruik van een goede dag- of nachtcrème. Met een crème geef je de huid de laatste oppepper en het zorgt ervoor dat je huid tijdens het slapen goed gevoed wordt.

Ook als je geen make-up draagt is het belangrijk om je gezicht ’s avonds te reinigen. Door bijvoorbeeld luchtvervuiling kan er veel rommel op je gezicht terecht komen waar je poriën door verstopt raken. Ook dit zorgt weer voor de nodige gevolgen.

Kortom: het reinigen van je huid is erg belangrijk en is een stap die je ’s avonds niet moet overslaan.