Blue Monday: de derde maandag van het nieuwe jaar die wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn alweer een tijdje achter de rug, de dagen zijn grauw en misschien zijn je goede voornemens nu al mislukt… Genoeg redenen om je de hele dag te verstoppen onder de dekens. Maar een veel betere optie is om niet bij de pakken neer te zitten en alsnog wat van je Blue Monday proberen te maken. Met deze tips kom jij gegarandeerd je depri-dag door.

#1 Kom in beweging

Misschien is sporten wel de laatste bezigheid waar jij je vandaag mee bezig wilt houden, maar toch zorgt het ervoor dat jij je beter gaat voelen. Door een intensieve sportsessie in de sportschool of door een rondje hard te lopen krijg je een voldaan gevoel. Ook komt er tijdens het sporten verschillende soorten stofjes vrij waardoor jij je beter gaat voelen.

#2 Maak plaats voor wat ‘Me-time’

Blue Monday kan best wat stres met zich meebrengen. Om jezelf uit deze sleur te halen moet je wat tijd inlassen voor ontspanning. Geef je huid bijvoorbeeld een boost door het aanbrengen van een maskertje of neem een warm bad. In no-time ben jij helemaal zen en is Blue Monday verleden tijd.

#3 Spreek af met vriendinnen

Niks kan jou meer opfleuren dan iets leuk te doen met vriendinnen. Ga het huis uit en ga gezellig ergens lunchen. Of ga naar jullie favoriete winkel en trakteer jezelf op iets nieuws. Voor je het weet is de dag omgevlogen.

#4 Maak nieuwe doelen

Wellicht dat je goede voornemens voor het nieuwe jaar iets te hoog gegrepen waren. Dat ze nu al zijn mislukt is dan niet zo heel gek. Bedenk nieuwe doelen voor jezelf wat jij wilt bereiken binnen een bepaalde periode en blijf realistisch. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat als je een doel hebt bereikt, je jezelf mag verwennen met iets… zoals je nagels laten doen.

#5 Zet jezelf er overheen

Uiteindelijk is Blue Monday dezelfde maandag als de andere 51 maandagen van het jaar. Probeer al met een positief gevoel op te staan en wat van je dag te maken. Wat kan jou het schelen dat vandaag de zon niet schijnt en wellicht wat dingentjes tegen zitten!

En…na regen komt altijd zonneschijn 😉