In sommige gevallen ben jij voor altijd gebonden aan je ex partner. Jullie hebben bijvoorbeeld een kind of jullie zitten in dezelfde vriendengroep. Maar hoe ga jij ermee om als jouw ex een nieuwe relatie krijgt? Wij snappen dat dat nog best lastig kan zijn, daarom hebben wij voor jou een aantal goede tips op een rij gezet waarmee je goed kunt omgaan met je ex en zijn/haar nieuwe partner.

tips omgaan nieuwe partner ex

#1 Neem afstand

Zeker in het begin kan het erg moeilijk voor jou zijn om je ex met een nieuwe vriendin te zien. Probeer daarom zoveel mogelijk afstand te nemen en het contact te beperken. Stel dat je jouw ex wekelijks tegenkomt door jullie kind, is het misschien verstandiger om het gesprek oppervlakkig te houden en niet langer bij elkaar te zijn dan nodig is. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop verdriet en kan jij je meer focussen op dingen waar je gelukkig van wordt.

#2 Verwijt de nieuwe partner van je ex niks

Mijn ex heeft een nieuwe vriend/vriendin, hoe ga ik hiermee om? Het is belangrijk dat je de nieuwe partner van je ex niks verwijt. Ga geen wrok koesteren voor deze persoon alleen omdat het de partner van je ex is. Vaak lopen dingen in het leven met een reden, treur er niet om dat jouw relatie voorbij is en dat hij/zij nu gelukkig is met iemand anders. Jouw tijd komt nog wel en op een bepaald moment in je leven zal je blij zijn met hoe alles is gelopen.

#3 Overleg kennismaking nieuwe partner

Wanneer jij samen kinderen hebt met je ex kan het een gevoelig onderwerp zijn wanneer een nieuwe partner mag worden voorgesteld aan hen. Maak hier dan ook duidelijke regels over met jouw ex zodat je niet opeens voor een verrassing staat. Jullie willen natuurlijk het beste voor jullie kinderen. Goed omgaan met je ex is erg belangrijk maar een stabiele thuissituatie voor je kinderen is het allerbelangrijkste.

#4 Praat niet negatief over je ex en zijn/haar nieuwe partner bij je kinderen

Het is erg begrijpelijk dat je het er moeilijk mee hebt dat jouw ex een nieuwe vriend/vriendin heeft. Hier kunnen veel emoties bij loskomen, wellicht ook wel woede. Het is wel belangrijk dat jij niet negatief over de nieuwe partner van je ex praat waar je kinderen bij zijn. Als de nieuwe relatie van je ex erg serieus is, zal de nieuwe partner ook een rol krijgen bij jouw kinderen. Of je dat nou wilt of niet, je kinderen krijgen ook een band met haar/hem. En hoe graag zou jij dan willen dat jouw kinderen zich fijn voelen rondom deze persoon? Beïnvloed daarom niet je kinderen door je negatief uit te laten over de nieuwe partner van je ex.

#5 Jullie hoeven geen vrienden te worden

Je ex heeft een nieuwe vriend/vriendin, wat nu? Probeer je er niet te veel over op te winden en laat het langs je heen gaan. Blijf niet hangen in het verleden maar focus je op de toekomst. Het laatste wat er van jou wordt verwacht is dat jij vriendinnen wordt met de nieuwe partner van je ex. Probeer alleen wel respect voor elkaar te hebben.