Oogmake-up kan op alle leeftijden gebruikt worden. Sommigen vrouwen gaan de deur niet uit voordat zij oogmake-up hebben opgedaan. Vanaf je vijftigste merk je vaak dat je wat meer rimpeltjes krijgt.

Het zijn dan niet de standaard lachrimpels. Maar het zijn helaas ook de diepere rimpels die naar voren komen. Met de volgende oogmake-up tips voor 50 plus kun je weer goed voor de dag komen.

Oogmake-up Voor Vijftig plus Vrouw

Oogmake-up Voor 50 Plus Proberen

Je brengt een dagcrème op en dit laat je er rustig intrekken. Je gaat vervolgens even een half uurtje bij de spiegel zitten, bij daglicht werkt het beste. Bekijk jezelf eens goed, op een positieve manier. Wees eerlijk over jezelf.

Lach af en toe, ga niet staren. Kijk eens een keer naar links, naar rechts, naar boven en naar beneden. Je krijgt een goed beeld van jezelf.

Wat vind je mooi aan je gezicht? Heb jij eigenlijk wel make-up nodig? Zeg nou zelf, de natuur een beetje helpen mag best.

Mascara Aanbrengen Voor 50 Plusser

Als je een blanke vrouw bent van 50 plus kun je het beste kiezen voor een bruine mascara. Als je een getinte huid hebt kun je het beste kiezen voor een donkerbruine mascara. Ben je een vijftiger met een donkere huid kun je het beste kiezen voor een zwarte mascara.

Eyeliner Voor De Vijftig Plus Vrouw

Je kunt het beste een gel eyeliner gebruiken als 50 plus vrouw. Een oogpotlood is lastiger om mee te werken. Ook hier kun je het beste kiezen voor een bruine eyeliner als blanke vrouw, donkerbruin voor getinte vijftig plus vrouw en zwarte eyeliner voor de donkere vrouw.

Oogschaduw Aanbrengen Voor 50 Plussers

Bij het aanbrengen van de oogschaduw kun je het beste kiezen voor een rustige en een natuurlijke uitstraling. Heb je een warme huidskleur? Dan kun je het beste warmere tinten bruin en vanille gebruiken als 50 plus vrouw. Als je een andere huid hebt kun je wat koelere tinten gebruiken zoals grijsbruine tinten of lichtzalm en eventueel ivoor.

Als je je ogen wat meer wilt accentueren dan kun je het beste een donkere oogschaduw nemen. Antraciet en donkerbruin zijn mooi.

Je kunt ook wat meer kleur willen en dan kun je het beste gaan voor een kleur die wat meer overeenkomt met je iris. Hierdoor worden de ogen wat vergroot en het zorgt meteen voor een prachtige gezichtsuitdrukking.

Wenkbrauwen Voor 50 Plus Vrouwen

Wanneer je wilt dat je ogen anders gaan stralen dan kun je het beste je wenkbrauwen ook aanpassen, want daardoor kun je je ogen ook meer corrigeren en daarmee eigenlijk je hele gezicht. De wenkbrauwen worden vaak dunner en soms ook wat borstelig.

Goed verzorgde en perfect gestylde wenkbrauwen doen wonderen voor je hele gelaatsuitdrukking.