Waar in de jaren negentig elke vrouwelijke wenkbrauw vakkundig werd geëpileerd tot er nog maar drie haartjes aan elke kant overbleven, zijn mede dankzij modellen als Cara Delevingne en Maartje Verhoef de wenkbrauwen anno 2016 weer helemaal terug. Tijd dus om hier wat dieper op in te gaan.

Epileren kan je leren

Het is niet verstandig om je eigen wenkbrauwen onder handen te nemen als je dat nog nooit gedaan hebt. Je kunt prima aan de onderkant of zijkant een paar haartjes weghalen maar in principe moet je van de bovenkant afblijven. Door de bovenkant van je wenkbrauw wordt namelijk de vorm bepaald en die vorm kan je hele gezicht doen veranderen. Het is dus aan te raden om dit door een professional te laten doen. Als je wenkbrauw namelijk een keer goed geëpileerd is, kun je het daarna zelf makkelijk bijhouden.

Let op

Haal nooit te veel weg, tenzij je de nineties look wil rocken. Soms ben je zo lekker aan het plukken dat je ineens opkijkt en geen wenkbrauwen meer over hebt. Neem dus regelmatig pauzes tussendoor en kijk daarna weer even kritisch in de spiegel. Zo kun je beter zien waar de haren nog verwijderd moeten worden.

Make-up

Welke kleur wenkbrauw je van nature ook hebt, het is altijd mooier om hem met een make-up een klein beetje in te tekenen. Kies een kleur die lichter is of dezelfde kleur heeft als je eigen wenkbrauw en teken de wenkbrauw hiermee in. Op deze manier kun je ook nog de vorm een beetje aanpassen. Je kunt kiezen voor een wenkbrauwpotlood op poeder, zolang je de kleur maar losjes aanbrengt en laagje voor laagje opbouwt kan er niet zoveel mis gaan. Kies nooit een te donkere kleur, dit geeft namelijk een onnatuurlijk effect. Weet je niet welke kleur voor jou het meest geschikt is? Kijk eens tussen alle oogschaduw kleuren die je hebt, wellicht kun je hiermee experimenteren en zo de juiste kleur vaststellen.

Make-up trend

Op de catwalk zag je het al regelmatig maar ook op straat lijkt er een nieuwe trend te ontstaan. Steeds vaker zie je meiden die hun wenkbrauwen werkelijk on fleek hebben bijgewerkt, nauwelijks oogmake-up dragen en dan wel weer een opvallende lippenstift. Het is een gewaagde look maar brengt je gezicht wel mooi in balans. De focus ligt nu namelijk op je lippen en op je wenkbrauwen.

Kijk dus maar eens goed in de spiegel naar je wenkbrauwen. Moeten ze bijgewerkt worden of zien ze er nog on fleek uit? En heb jij de nieuwe make-up trend al geprobeerd? Wij zijn heel benieuwd.