Voor je gezondheid moet je je make-up elke avond verwijderen. Je kunt dit doen door zelf make-up remover te maken of een bestaande make-up remover te kopen.

Met make-up gaan slapen kan er namelijk voor zorgen dat je huidaandoeningen kunt krijgen of dat je een oogontsteking door make-up krijgt. Dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Daarom moet je het even vaak verwijderen, als dat je het aanbrengt.

Er zijn veel verschillende make-up removers te koop, zowel online als offline in de verschillende winkels. Maar wellicht wil je wat geld besparen, in het algemeen of op make-up. Dan is zelf een make-up remover maken een perfect idee.

Een andere beweegreden kan zijn dat je echt wilt weten met wat welke ingrediënten je je make-up van je gezicht en ogen haalt. In de volgende alinea’s geven wij je tips over het zelf maken van make-up remover op basis van natuurlijke producten en ingrediënten.

Eigen Make-up Remover Maken

Make up Remover Met Olijfolie

De eerste methode om zelf make-up remover te maken is door olijfolie als basis te gebruiken. Het is een heel simpele manier om snel make-up remover te maken. Je hebt het volgende nodig:

Olijfolie (mag extra virgin, hoeft niet ;));
Tube of flesje (dat je kunt afsluiten na gebruik);
Glas met gekookt water (uiteraard even laten afkoelen voor gebruik)

Het voordeel is, is dat je waarschijnlijk deze drie producten in huis hebt. Is dat niet het geval kun je gelukkig makkelijk aan de producten komen. Ga als volgt te werk als je de make-up remover gaat maken met olijfolie:

 • Neem 2 delen olijfolie en 1 deel water;
 • Vul het flesje of tube met de mix van olijfolie en water;
 • Schud het flesjes of tube flink door elkaar

Gebruik niet te veel olijfolie en water in één keer. Je hoeft zeker geen liters make-up remover te maken. Het beste is om regelmatig een beetje make-up remover op basis van olijfolie te maken, dan in één keer heel veel. Want de houdbaarheidsdatum is natuurlijk minder lang dan de meer chemische make-up remover producten omdat we hier werken met enkel natuurlijke ingrediënten.

Je kunt je eigen gemaakte make-up remover op basis van olijfolie nu uitproberen. Smeer wat make-up op de bovenkant van je hand. Dat kan blush, oogschaduw of foundation zijn. Laat het even intrekken.

Breng wat van je zojuist zelfgemaakte make-up remover aan op een wattenschijfje of een prop watten en wrijf het over de make-up om het te verwijderen. Je zult zien dat het echt werkt. Je kunt na het gebruik van de olijfolie make-up remover een reinigingsdoekje gebruiken om je huid geheel schoon te krijgen en vrij te maken van de restjes olijfolie.

Zelf Make-up Remover Maken Met Komkommer

Een ander natuurlijk product om je make-up mee te verwijderen is een komkommer.

Komkommer staat er al om bekend dat het goed is voor je huid. Een komkommer gezichtsmasker kan bijvoorbeeld goed helpen tegen puistjes. In komkommer zitten namelijk de stoffen ascorbinezuur en silica.

Ascorbinezuur helpt beschadigd weefsel van je huid te genezen en silica helpt om je weefsel ook nog eens om te versterken.

Het mooie aan een komkommer is, is dat het redelijk goedkoop is en bij elke supermarkt verkrijgbaar.

We gaan nu aan de slag om make-up remover te maken met komkommer. Wat heb je nodig.

 • 1 komkommer;
 • ½ glas melk (liefst organisch);
 • Fijnmazige zeef (met minuscule gaatjes);
 • Een keukenmachine / Staafmixer;
 • Tube of fles om de komkommer make-up remover in te gieten en te bewaren

Ga als volgt te werk om zelf make-up remover te maken met komkommer:

 • Snijd de komkommer in plakjes en verwijder eventueel de pitjes in de komkommer;
 • Pureer de komkommer totdat er een fijne massa ontstaat;
 • Giet de melk en de gepureerde komkommer in een pan;
 • Laat de mix voor 10 minuten warm worden. Roer het geheel regelmatig door elkaar tijdens het verhitten;
 • Laat het kort afkoelen en giet de zelfgemaakte make-up remover in een tube of flesje.

Je kunt nu met je zelfgemaakte komkommer make-up remover je make-up van je gezicht verwijderen.

Je kunt wat van de komkommer remover op een wattenschijfje of prop watten laten druppelen. Ook kun je wat van de make-up remover op basis van komkommer direct op je gezicht aanbrengen en het verspreiden met een wattenschijfje. Net wat je het prettigst vind.