Of je nu elke week naar de bios gaat of maar een aantal keren per jaar, sommige dingen overkomt iedereen. Herkenbaar?

  1. Ik kom te laat

De film begint om zeven uur, maar je moet de kaartjes nog ophalen en nog even de tijd hebben om te beslissen of je voor zoute popcorn of nachos gaat. Dus eigenlijk moet je er wel om kwart voor zeven zijn en het is nu al half zeven dus dat ga je natuurlijk nooit meer halen.

  1. Wil ik vooraan zitten? Nee. Iets meer in het midden? O, ik hoop dat er niemand naast me zit

De vrouw bij de kassa vraagt je waar je ongeveer wil zitten. In het midden zie je natuurlijk het beste, maar grote kans dat er dan iemand naast je zit en dat is ook niet chill. Keuzes, keuzes, keuzes. Oke dan maar iets achter het midden.

  1. Jezus wat is het eten en drinken hier duur

Nadat je besloten hebt voor de zoute popcorn en een flesje cola te gaan moet je 15 euro afrekenen. Weet je ook weer meteen waar de bioscoop z’n geld aan verdiend.

  1. Wat ruikt het muf. Gelukkig zijn we op tijd

Het is duidelijk de ruiken dat de bioscoopzaal geen ramen heeft. Even je plekje zoeken en nog een tijdje naar een scherm staren, uiteraard ben je weer te vroeg.

  1. Aan welke kant moet ik mijn drinken neerzetten

Er zit nog niemand naast je, maar wie weet komt dat nog. Aan welke kant moet je dan je cola zetten en belangrijker nog, welke arm steun mag jij gebruiken? Je wilt elke ongemakkelijke aanraking met een vreemde voorkomen.

  1. O kut reclames, had net zo goed 10 minuten later kunnen komen

Even vergeten, we krijgen eerst tien minuten reclames. Waarom vergeet je dat elke keer, de film begint altijd tien minuten later.

  1. Deze film wil ik zien. En deze en die en deze ook. Even de titels onthouden

Elke filmtrailer die voorbij komt heeft je interesse maar je bent te lui om je telefoon te pakken en de titels op de schrijven. Je onthoudt het deze keer vast wel. (niet dus)

  1. Waarom is mijn popcorn al op voordat de film begonnen is?

Altijd hetzelfde liedje, je begint zo enthousiast aan de popcorn dat ‘ie al op is voordat de film begint. De volgende keer toch maar die familiebak kopen.

  1. Ik heb teveel cola gedronken nu moet ik eigenlijk plassen

Je zit met je gedachten helemaal in de film en daardoor drink je die halve liter cola op alsof het een shotje is. Om vervolgens als een gek te moeten plassen. Maar eigenlijk wil je de film ook niet missen. Dan maar buikpijn.

  1. Jezus wat heb ik veel popcorn geknoeid, lijk wel een klein kind. #zonde

De film is afgelopen en tijdens de aftiteling moet je jezelf er even van bewust maken dat je niet in een theater zit en dus niet hoeft te klappen. Als de lichten langzaam aangaan schrik je van de hoeveelheid popcorn om je heen. Daarom was die bak dus zo snel leeg.