Aloë Vera, ook wel bekend als de wondermiddel plant. Dat de gel van de plant al langere tijd medicinaal wordt gebruikt, is bij veel mensen duidelijk. Maar wist je al dat Aloë Vera nog voor heel veel andere dingen goed is? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet hoe je Aloë Vera kan gebruiken.

Wat is Aloë Vera?

De tropische Aloë Vera plant wordt al eeuwen gebruikt door haar medicinale werking. Dit heeft de vetplant te danken aan alle goede eigenschappen die hij bezit. Zo zit de plant vol met onder andere vitamines en enzymen. Deze unieke samenstelling komt weinig voor bij planten en het zorgt dan ook voor een helend effect. Wanneer je de stengels van de Aloë Vera plant opent, komt de gel tevoorschijn.

Tips bij gebruik van Aloë Vera

After sun

Een van de beste verzorging tips waarvoor je Aloë Vera kan gebruiken, is after sun. De gel heeft een verkoelende werking en het laat je huid hydrateren. Door alle vitamines uit de plant wordt je huid goed verzorgt, wat die wel kan gebruiken na een urenlange zon-sessie ?. In veel after sun’s zit Aloë Vera verwerkt maar je kan de gel ook apart kopen. Dit werkt net zo goed en in sommige gevallen zelfs beter! Bij de meeste drogisterijen is de gel verkrijgbaar.

Acne verminderen

De gel van de Aloë Vera heeft een antibacteriële werking en voedt jouw huid met de juiste mineralen. Het heeft ook kalmerende eigenschappen en het laat je huid sneller genezen, daarom helpt de gel ontzettend goed om acne te verminderen. Maar hoe moet je de Aloë Vera hierbij gebruiken? Probeer de gel eerst uit op je pols. Als er geen roodheid of jeuk ontstaat, kan je het op je gezicht aanbrengen. Gebruik een wattenstaafje om de gel op de acne aan te brengen en laat het 30 minuten inwerken, de hele nacht kan ook. Spoel dit af met lauw water en herhaal dit dagelijks.

Extra Aloë Vera verzorging tip: je kan de gel ook mengen met een aantal druppels citroensap. Het citroensap zorgt dat de PH-waarde van je huid op peil blijft.

Make-up remover

De gouden tip bij het gebruik van Aloë Vera, is om je make-up ermee af te halen. De plant bevat mineralen en vitamines die je make-up verwijdert. Zeker voor de gevoelige huid werkt dit extra goed omdat het een 100 % natuurlijk product is. Bij een extreem droge huid zouden wij je afraden om Aloë Vera te gebruiken omdat het hierdoor nog meer je huid kan laten uitdrogen. Voor een vette huid is de gel daarentegen een wondermiddel.

Tegen littekens

We hadden het net al even over de helende werking van de plant en je kan dit dan ook gebruiken om je littekens te verminderen. Het sap uit de plant zorgt ervoor dat het litteken sneller geneest en dus eerder wegtrekt. En voilà, zo gebruik je Aloë Vera!