Sommige fashiontrends gaan al aardig wat jaartjes mee. Het kan zelfs voorkomen dat je naar je moeders jeugdfoto’s kijkt en daar items voorbij ziet komen die nu nog steeds hip zijn. Benieuwd naar welke items tijdloos zijn? Lees het dan snel hieronder!

Eens in de zoveel tijd is het nodig om onze uitpuilende kledingkast uit te ruimen. Met pijn in ons hart nemen we dan soms afscheid van items die we met liefde hebben gedragen. Denk alleen wel twee keer na voordat je een kledingstuk in de vuilniszak stopt. Wellicht komt het over een tijdje weer in de mode. Dit is vaak het geval bij basic-items.

1.       Leren jas

Is de leren jas eigenlijk ooit uit geweest? Voor zolang we ons kunnen herinneren is het een item wat niet kan ontbreken in onze gaderobe. Het leuke met een leren jas, is dat je er allerlei soorten stijlen mee kan creëren. Ben je in een stoere bui? Combineer de jas dan met bikerboots, een skinny jeans en een oversized hoodie. Voor een ietwat girly-look draag je de leren jas met een knitted dress en enkellaarsjes met een goede blokhak. Een echte leren jas is een investering maar het is wel een aankoop voor je leven ;).

2.       De col

Een tijdje bleef de col een beetje op de achtergrond maar nu is het item weer hipper dan hip. Overal waar we kijken zien we het wel voorbij komen, zowel bij mannen als vrouwen. De col heb je in allerlei varianten. Zo zijn er ontzettend veel leuke (gebreide)jurken, truien en shirts met een col. In de winter zorgt het voor net wat meer warmte en het oogt ook nog eens super fashionable. Combineer het met een imitatielerenbroek, een teddy coat en sneakers. Sowieso dat jij hiermee de aandacht trekt.

3.       Bikerboots

Bij deze trend doelen we op de Dr. Martens bikerboots. Al jaren zijn deze laarzen niet meer weg te denken en je ziet er bijna iedereen meelopen. Het leuke aan de Dr. Martens is, dat ze in allerlei soorten te verkrijgen is. Zo heb je een matte variant maar ook een glimmende. Ook is er zelfs een schoen die helemaal vegan is. Dr. Martens zijn wel een investering. Ben je toch opzoek naar bikerboots die wat meer budgetproof zijn? Bijna alle schoenenketens verkopen nu soort gelijken laarzen, maar dan voor een kleiner prijsje.

4.       Jeans

Wat zijn wij gek op deze trend. De spijker-trend heb je in alle vormen en maten. De spijkerjas was er al een lange tijd maar nu zien we ook steeds vaker de spijker flared terugkomen. Een flared is een broek die aan de onderkant wat wijder uitloopt. Naast dat het ontzettend comfy zit, zie jij er ook nog eens super fashionable uit. Of niet te vergeten de spijkerblouse. Bij mannen was de blouse al populair maar je ziet het nu ook steeds meer bij vrouwen. Combineer een oversized spijkerblouse op een zwarte skinny jeans en maak het af met lakleren laarzen.