Alhoewel we (gelukkig) niet zo’n ijskoude winter hebben als voorgaande jaren, zijn de activiteiten altijd wel wat beperkte dan voor in de zomer. Zo zijn de meeste pretparken gesloten en zit een picknick in het bos er niet echt in. Om jou een handje te helpen, hebben we daarom de leukste activiteiten voor in de winter op een rij gezet.

Wat te doen in de winter?

#1 Bataviastad

In de mood om te gaan shoppen maar eigenlijk niet zoveel zin om de hele dag in de kou te lopen? Ga dan naar Bataviastad! Met deze superleuke winteractiviteit ben jij de hele dag onder de pannen en merk jij nauwelijks wat van die vreselijke kou. Deze outlet is geen overdekt winkelcentrum maar omdat de winkels zo dicht naast elkaar liggen merk jij het bijna niet dat je buiten bent.

#2 Indoor skiën

Wat zijn leuke groepsactiviteiten voor in de winter? Ga een dagje indoor skiën. Voor echte goede sneeuw moet je dit jaar toch al wel snel helemaal afreizen naar Oostenrijk. Heb jij daar simpelweg geen tijd of geld voor? Dan is een indoor skihal de perfecte oplossing. Ook nog eens heel erg leuk om te doen met je hele vriendengroep.

#3 Boswandeling

Er zijn ook zat leuke winteractiviteiten die je buiten kunt doen, denk bijvoorbeeld aan een heerlijke boswandeling. Op een winterse middag wanneer het zonnetje lekker schijnt, is er niets fijner om even een frisse neus te halen. En waar kan dat beter als in het bos? Ga een stuk lopen met je hond of maak er een romantische wandeling van met je lover. In de winter is het niet gek dat jij soms wat minder goed in je vel zit. Dit heeft te maken met de korte en koude dagen. Door naar buiten te gaan, zal je merken dat je lichaam weer een energieboost krijgt.

#4 Boek een massage

En wat zijn dan leuke winteractiviteiten voor binnen? Boek een heerlijke massage! Kom even helemaal tot rust en geniet. In ons koude kikkerlandje regent het ook nog eens 9 van de 10 keer dus spendeer je vrije middag lekker overdekt. Maak er bijvoorbeeld met je besties helemaal een uitje van door een heel spa arrangement te boeken.

#5 Spelletjesavond

Totaal geen zin om de buitenlucht in te trekken? Organiseer dan een mega gezellige spelletjesavond. Trommel al je vrienden op, trek de leukste bordspellen uit de kast en laat iedereen lekkere hapjes meenemen. Dit zijn absoluut leuke activiteiten om de winter mee door te brengen. Enjoy!

#6 Je eigen high tea

Hoe leuk is het om je eigen high tea te organiseren? En het fijne daaraan is dat je hiervoor ook niet de deur uit hoeft. Nou ja, alleen dan om even bij de supermarkt lekkernijen in te slaan. Maak er een heerlijk bak middagje van en probeer de lekkerste zoetigheden te bakken. Het is al helemaal gezellig om je vriendinnen dan ook uit te nodigen en al het lekkers met elkaar op te eten. Dit zijn winter activiteiten waar wij heel gelukkig van worden 😉.

#7 Tikibad

Op zoek naar winter activiteiten, ook voor kinderen? Ga dan een dagje naar het Tikibad in Wassenaar. In dit subtropische zwemparadijs vermaak jij je sowieso een hele dag. Deze activiteit is geschikt voor zowel jong als voor oud.

#8 Museum bezoeken

Een museum bezoeken is ook de perfecte activiteit voor in de winter. Laat je een hele middag verassen door bijzondere kunst en bekijk kunstwerken op een andere manier. Op zoek naar een leuk museum? Wij hebben de leukste en hipste musea van Nederland op een rij gezet. Lees het hier.